For tidligt med gravøl

DISSE linjer er en undskyldning til Socialdemokraterne med Helle Thorning i spidsen.

PÅ GRUND af tidlig deadline byggede gårsdagens leder på exit-prognoser i DR foretaget af Epinion. Altså samme udgangspunkt, som S-bossen selv tog, da hun midt på valgaftenen sammen med et par hundrede partifæller drak gravøl og beklagede, at partiet havde fået en lussing af vælgerne. En rigtig tabertale.

DEN FØRSTE prognose sagde 22,7 procent – et katastrofe-resultat med et tab på mere end syv procent i forhold til kommunalvalget i 2009. Og et resultat, som stort set samtlige printmedier byggede deres valgdækning på.

MEN SÅ slemt gik det som bekendt ikke for Helle Thornings parti. Det endelige landsresultat gav S 29,5 procent af stemmerne – kun lidt dårligere end for fire år siden – og Socialdemokraterne bevarede positionen som Danmarks største kommuneparti, selv om det mistede en halv snes borgmesterposter.

PROGNOSEN fra Epinion er et alvorligt anslag mod DR’s troværdighed, og kanalen var da også ude med beklagelser dagen derpå.

SAGEN får under alle omstændigheder den konsekvens, at Ekstra Bladet – og formentlig også andre medier – fremover vil behandle exit-prognoser med den største forsigtighed. Specielt når de blandt andet bygger på interview, som er foretaget flere dage før valget.

DET KAN i øvrigt undre, at landets statsminister gik på talerstolen og udlagde valgets resultat med kun ca. 50 procent af stemmerne optalt. På det tidspunkt manglede de store byer, som erfaringsvist flytter grænser.

MEN – som sagt: Undskyld, Helle. S blev ganske vist en af kommunalvalgets tabere, men det er dog for tidligt at drikke gravøl!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere