Payback-time

DET ER IKKE bare Folkestyrets festdag i dag – det er også payback-time for mange vælgere – får de egentlig, hvad deres politikere lover dem?

ANDERS Samuelsens vælgere i Horsens må i hvert fald undre sig, når deres kandidat gjaldrer løs i valgvideoer, at grundskylden skal ned.

DE STIGENDE grundskatter er en bombe under boligejernes økonomi, mener Liberal Alliance. Samuelsens hold råhåner deres borgerlige kolleger – ’når først man får magtfulde og velaflagte poster, er man ikke villige til at levere varen’, lyder det.

SVINEREN AF V og K’s slapsvanse, når det gælder grundskylden, smasker imidlertid direkte tilbage i fjæset på Samuelsen selv. Denne velsponserede og hyperaktive folketingspolitiker sidder nemlig samtidig i Horsens Byråd – han kommer i hvert fald til byrådsmøderne, som regel. Ellers ser de ikke meget til ham. Men i Horsens har han gang på gang stemt FOR at hæve grundskylden. 15 pct. er prisen røget op for de ca. 45.000 boligejere i hans kommune.

GÅET PÅ KLINGEN returnerer han med afværge-angreb på de andre borgerlige og med visdomsord som ’man kan ikke få alting’, og ’bedre sent end aldrig’, fordi grundskylden trods alt ikke stiger til næste år, som den plejer i hans tid.

SOCIALDEMOKRATERNE har nærmest fået deres anden ungdom tilbage i valgspurten efter ’hjælpen’ fra Lars Løkke. Frank Jensen står f.eks. som sikker vinder af overborgmester-kontoret i København. Skønt – som Ekstra Bladet skrev i går – også København – i bedste Samuelsen-stil – har gjort ét og sagt noget andet. I hovedstaden er der ansat 23 pct. flere akademikere, men skåret 13 pct. ned på de varme hænder inden for pleje og sundhed. For forældre og lærere er S også i bad standing mange steder efter lærerkonflikten i foråret og den efterfølgende ’reform’, der skal give alle børn længere skoledag.

I DAG kommer regnskabets time i stemmeboksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere