Stop krigen

SAGEN ER i sit udgangspunkt såre enkel:

EN UNG MAND har skrevet en digtsamling, som han i aften gerne vil læse op på H.C. Andersen Skolen i Odense. Mange har også lyst til at høre ham gøre det, og hvis nogen ikke bryder sig om digtene, så kan de jo blive væk.

DER ER NOK andet at lave i Odense i aften.

POLITIET i Odense har imidlertid andre forventninger. Efter et uskønt forløb, hvor politiet først fik aflyst arrangementet af hensyn Vollsmoses indbyggere, har det nu travlt med at sikre, at digteren Yahya Hassan kan komme levende fra oplæsningen.

POLITIET har allerede i skrivende stund – 24 timer før arrangementet skal løbe af stabelen – lagt en jernring om skolen. Samtidig er det i færd med at sætte sikkerheds- og overvågningsudstyr op inde i bygningen.

ELEVERNE på H.C. Andersen Skolen får i dag fri allerede klokken 12 af hensyn til sikkerheden. Det er en del af børnene nok glade for, men for samfundet er disse forberedelser på krig kun sørgelige.

YAHYA HASSAN er en modig mand med meget på sinde. Han anklager sine forældres generation for at klamre sig til islam, mens de begår socialt bedrageri, tæver deres børn og forhindrer dem i at blive integreret i det danske samfund. Anklagerne har naturligt vakt opsigt.

SÅREDE MUSLIMER har i aften en glimrende lejlighed til at demonstrere, at de ikke er slet så indskrænkede og primitive i deres tankegang. Ved at lade Yahya Hassan læse sine digte op. Ved at stoppe krigen om ytringsfrihed i Danmark og erkende, at ord skal imødegås med ord.

DE KAN OGSÅ søge at bruge vold og dermed føre uigendriveligt bevis for, at de er en flok båtnakker, som ikke hører hjemme i Danmark. Og samtidig skade det store flertal af muslimer, der er en fredelig og velintegreret del af samfundet.

ÉN TING opnår de ikke. De vil aldrig få indflydelse på, hvad der kan skrives og siges i Danmark. Og heller ikke på hvor det siges henne.

KAMPEN FOR ytringsretten er nok en dyr affære for samfundet. Men det er en kamp, vi ikke har råd til at tabe.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere