Spionchefen ude i kulden

null

I AFTES smed PET-chefen Jakob Scharf håndklædet i ringen. Med en forklaring om, at det er svært at skabe den nødvendige ro om spiontjenesten, når han hele tiden er i mediernes og politikernes søgelys.

SANDHEDEN ER, at Scharf var TVUNGET til at gå som følge af dybe samarbejdsvanskeligheder og sløseri med offentlige midler. Dertil kommer, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA ifølge flere PET-ansatte var utryg ved hans ledelsesstil.

SIDEN midten af august har Ekstra Bladet i artikel efter artikel afsløret, hvordan Jakob Scharf har forpestet luften i sin organisation. Og i en sådan grad, at 600 politifolk 13. september trak sig ud af samarbejdsudvalget i protest mod hans facon. Altså et åbent oprør.

MEN POLITIKERNE kom for alvor først i omdrejninger, da vi kunne fortælle, at Scharf havde beordret ansatte til at kigge i Pia Kjærsgaards kalender for at forhindre hende i at deltage i et besøg på Christiania med Folketingets retsudvalg.

EN ALVORLIG sag, som da også fik DF’s retsordfører, Peter Skaarup, til at kræve hans øjeblikkelige afgang.

SCHARF har været spionchef i syv år og berømmes for sin indsats mod terrorismen. Men hans magtfuldkommenhed rakte ikke til at skabe tillid hos de 600 ansatte, og derfor er det i allerhøjeste grad på tide, at han bliver forhenværende.

NÆSTE SKRIDT må være at undersøge justitsminister Morten Bødskovs rolle i sagen.

BØDSKOV har ignoreret relevante spørgsmål fra andre partiers retsordførere og i det hele taget bevæget sig så meget i slæbegear, at man kan få mistanke om, at han har holdt hånden over sin gamle ven Jakob Scharf.0 kommentarer
Vis kommentarer