Julehjælp os

I DAG ER det 1. december, og snart er det jul. Det er samtidig startskuddet til Dansk Folkehjælps årlige juleindsamling til fattige danske familier. Det er en sag, vi brænder for her på Ekstra Bladet, fordi vi ved, at der er behov for hjælp.

HVORDAN VILLE du f.eks. have det, hvis du måtte fortælle dit barn, at mor desværre ikke har råd til at købe julegaver? Tror du, et barn på otte forstår, at det er vigtigere at betale varmeregningen, når alle kammeraterne uafbrudt taler om alt det, de ønsker sig til jul ?

FAMILIERNE, DER har brug for hjælp, bor ikke på gaden, men er ofte enlige forsørgere, måske oven i købet syge, arbejdsløse eller nedslidte. Børnene går ikke til fodbold, for det er der ikke råd til, og mor lever et isoleret liv. I de hjem er juleaften ikke en fest, men et tidspunkt, hvor man bliver mindet om, at man ikke har råd til det, de fleste af os tager for givet. Det er dem, vi gerne vil hjælpe.

DET ER SYVENDE, gang Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet samler ind til fattige danske familier. Vi startede indsamlingen som et modsvar til en juleindsamling fra Politiken, hvor man kunne købe en ged til en fattig familie i den 3. verden. Vi har hverken noget imod Politiken eller at hjælpe mennesker i den 3. verden, men vi synes, det er vigtigt, vi ikke glemmer vore egne fattige.

JEG ER SELV blevet overrasket over, hvor mange der rent faktisk har brug for hjælp. I 2007 modtog vi 550 henvendelser om julehjælp. Sidste år 11.000! Behovet er ganske enkelt eksploderet, og sidste år kunne vi desværre kun hjælpe halvdelen af de familier, som af deres kommune var blevet godkendt til julehjælp. Vores hjælp består af gavekort til at købe julegaver til børnene og en flæskesteg til familien.

PÅ EKSTRA BLADET bidrager vi med det, vi er bedst til, nemlig at gøre opmærksom på, at der er nogle af vores landsmænd, der har brug for hjælp. En række erhvervsfolk og kendte hjælper også til. På onsdag trykker de deres netværk på maven for at få dem til at give penge. Det kan du følge live på ekstrabladet.dk.

MEN DU KAN også hjælpe. Send et bidrag, og vær med til at gøre julen lidt mere lys og glad for familier, der i den grad har brug for en opmuntring.

PÅ FORHÅND TAK for hjælpen og god jul.

0 kommentarer
Vis kommentarer