Komiske Morten

DANMARKS mørklægningsminister Morten Bødskov (S), der til julefrokoster og andre festlige lejligheder tituleres justitsminister, var i sit es i går.

HAN FIKNEMLIG rig mulighed for endnu en gang at udføre sit favorit-stunt: at tale sort og gentage sig selv i en uendelighed.

I GÅRHANDLEDE det endnu en gang om Mørklægningsloven, der af Justitsministeriets spøgefulde jurister kaldes for Offentlighedsloven.

ANLEDNINGEN var Jyllands-Postens afsløring af, at Mørklægningsloven, der træder i kraft til nytår, bliver endnu mørkere end allerede konstateret.

MINDST58 statslige selskaber lukkes helt ned for offentlig indsigt. Det gælder f.eks. DSB Øresund, Danske Spil og Brobizz.

SELVDE borgerlige forligspartier Venstre og Konservative er forbløffede over omfanget af mørklægnings-manøvren, der selvfølgelig er foregået bag lukkede døre.

MEN mørklægningsministeren er ikke forbløffet. Han mener, at undtagelserne er helt i tråd med loven, men tilføjer så, at loven i øvrigt giver mere offentlighed i forvaltningen.

MANSKAL VÆRE skruet sammen oven i hovedet som Saddam Husseins daværende pressechef Komiske Ali for at finde mening i ministerens ordskvalder.

BØDSKOVER ligeglad med, hvad offentligheden mener om hans nonsens – hvad enten det gælder Mørklægningsloven eller andre sager, der er eksploderet på hans skrivebord. Han har for længst udstillet sig selv som Komiske Morten, der aflirer sin bragesnak igen og igen og igen.

ENHVERMED blot minimal indsigt anser Mørklægningsloven for at være en skamplet på demokratiet. Den forhindrer effektivt offentligheden i at få indsigt i den politiske lovproces. Og den udelukker lige så effektivt offentligheden fra at kontrollere de stadig mere magtfulde embedsmænd og de politiske magthavere – herunder ministrene.

MENDEN passer Komiske Morten udmærket.

0 kommentarer
Vis kommentarer