Dan og dyrene

Regeringsrokade Ny fødevareminister Dan Jørgensen
Regeringsrokade Ny fødevareminister Dan Jørgensen

RENT UNDTAGELSESVIS er regeringen med den seneste rokade blevet beriget med en minister, som faktisk har sat sig ind i og er engageret i det område, han skal være minister for.

NYSLÅET fødevareminister Dan Jørgensen har i sin tid som Socialdemokraternes repræsentant i EU-Parlamentet kæmpet en indædt og jævnligt højrøstet kamp for dyrevelfærd.

HANS ILDHU har været så stor, at han i 2012 blev kåret som ’Årets dyreven’ af Dyrenes Beskyttelse.

DAN JØRGENSENS seneste mærkesag var at få indført en grænse for, hvor lang tid slagtesvin må transporteres. Han samlede over en million underskrifter fra hele Europa ind for et resolutionsforslag, der begrænsede grisenes transporttid til otte timer.

DET KOM der ikke noget ud af. Men nu er Dan Jørgensen jo fødevareminister, så snart vil han nok fremlægge et lovforslag, som sikrer, at vi behandler slagtesvinene med bare en smule anstændighed på deres sidste rejse.

EN BURHØNE står på et et areal, der svarer til et A4-ark, mens den lægger æg. Den ser ikke ud til at have det ret godt. Dan Jørgensen har foreslået, at æggebakker med æg fra burhøns forsynes med billeder af det arme fjerkræ. Den idé er han heller ikke kommet igennem med.

MEN NU ER manden jo fødevareminister, så nu kan han bare fremlægge et lovforslag. Det ser vi frem til.

DAN JØRGENSEN går også ind for et forbud mod minkavl, skrappere sanktioner til landmænd, der benytter ulovlige sprøjtegifte, og en del mere. Nu har han mulighed for at føre sine ideer ud i livet.

MEDMINDRE Dan Jørgensen hænger sine idealer og holdninger ude i ministeriets garderobe og lader sig tromle ned af embedsværket og erhvervslivets lobbyister. Sådan noget er set fortvivlende ofte før.

BLIVER Dan Jørgensen mon også kåret til Årets Dyreven i 2014?0 kommentarer
Vis kommentarer