Regering i ruiner

PÅ GRUND AF hyppige ministerskifter tilbringer statsminister Helle Thorning mere tid med dronningen end med sin mand i disse måneder.

BÅDE Morten Bødskov og Villy Søvndal skal i dag i afskeds-audiens, og der er også bestilt tid til nye ministre.

VILLY SØVNDAL blev opereret for en blodprop i hjertet i oktober, og derfor var hans exit ventet. Han forlader en regering i ruiner, skabt ikke mindst af et rådvildt SF, som en klodset og amatøragtig partiformand Annette Vilhelmsen er tæt på at bringe under spærregrænsen.

FORHÅBENTLIGT benytter Helle Thorning dagens rokade til at gøre op med den magtfuldkommenhed og de falske melodier, som så tidligt har sneget sig ind i den ’røde’ regerings liv.

EN SLAGS vi-ved-bedst-mentalitet, som f.eks. får en Bjarne Corydon til at proklamere, at her er en ’hel, fuld og dækkende løsning’ om den skandaleramte akutpakke-ordning.

ELLER SOM får en Margrethe Vestager til at udtale, at ’sådan er det jo’ om familier, som på grund af en halvering af dagpenge-perioden må gå fra hus og hjem.

OG SOM får en Morten Bødskovl til at lyve for retsudvalget og befolkningen. Og en Annette Vilhelmsen til at give venner særbehandling ved uddeling af offentlige midler.

SELV OM regeringen har siddet på magtapparatet i mere end to år, har den tilsyneladende endnu ikke lært, at ordet minister betyder tjener. At ministrene er til for befolkningens skyld – og ikke omven

TIDEN ER også inde til et opgør med et stadigt mere politiserende embedsmandskorps – og med spindoktorer, som af loyalitet over for deres politiske chefer spiller med på de falske melodier.

0 kommentarer
Vis kommentarer