Ønskes: Lommeregner

GIDDER LIGGER en lommeregner under juletræerne til både Bjarne Corydon og hjemme i Ballerup hos Mette Frederiksen. De to ministre trænger hårdt til dem.

I DENNE UGE eksploderede tallene igen for, hvor mange de ’hjælper’ med en af deres flot-lydende reformer. Nemlig de, der mister deres sygedagpenge fra næste år. Det er ikke knap 10.000, som vi troede, men snarere 15.000.

DET KAN da godt være, at den dynamiske ministerduo gør noget rigtigt med denne reform. Derom er stærkt delte meninger. Men de har i hvert fald igen proppet os med forkerte, sminkede tal – formentlig for at få den bitre pille til at glide nemmere ned hos befolkningen og i Folketinget.

EFTERHÅNDEN tegner der sig et gustent mønster, hver gang regeringen ’hjælper’ samfundets svageste med reformer. Først bliver bliver de to ministre lynhurtigt og rutinemæssigt gennemskuet, så det står klart, at ’hjælpen’ blot består i, at folk får færre eller slet ingen penge.

ET ANDET fast element er så at give jubeloptimistiske tal for, hvor mange det rammer og hjælper. Sjovt nok rammer de konsekvent forkert til den ene side – den , der viser færrest ofre.

DAGPENGENE røg f.eks. for flere end 33.000 danskere i år. Milevidt fra det, der blev forudset sidste år ved denne tid. Akutjob viste sig at være en farce, der bare jokkede på folk, der lå ned i forvejen.

KUN5,9 PCT. af dem, der røg ud pr. januar, er i dag i arbejde. Al øregassen om, at de nok skulle få hænderne op af lommerne og komme i gang, når kassen blev smækket i, passer heller ikke.

NÆSTEGLANSNUMMER var unge, der ikke skulle parkeres på førtidspension, fordi de ikke magter et arbejde. Nu skulle de også ’hjælpes’ ved at blive nægtet pension og i stedet forvandles fra klienter til myndige borgere. Disse rosenrøde fremtidsudsigter skulle blive virkelighed gennem såkaldte ressource-forløb. Igen en sang fra de varme lande, der viste sig at hjælpe godt en tiendedel af de lovede 14.600 mennesker, det drejer sig om.

0 kommentarer
Vis kommentarer