Et samfund på piller

DANSKERNE sluger piller som aldrig før. I løbet af de seneste 10 år er vort medicinforbrug steget med næsten 50 procent, og vi brugte bare sidste år svimlende 20 milliarder kroner på medicin.

MAN KUNNE på den baggrund tro, at Danmarks befolkning er skrantende og ramt af mange alvorlige sygdomme, men det er langt fra tilfældet. Tværtimod. Danskernes sundhedstilstand er i fremgang.

MEDICINALINDUSTRIEN arbejder bare benhårdt og med stor succes for at få os til at sluge deres piller. Piller, som ofte er både unødvendige og uden effekt, og som i værste fald kan være direkte skadelige.

EKSTRA BLADET afdækker med artikelserien ’Pillernes Magt’, hvordan det foregår, når medicinalindustrien skal have afsat sine produkter, og afslører samtidig, hvor lidt myndighederne gør for at begrænse dette sundhedsmæssige amokløb.

KOLESTEROLSÆNKENDE medicin, for eksempel.

DEN SLAGS indtager vi mere og mere af, således at hvis tendensen fra de første kvartaler af 2013 fortsætter, vil danskerne ved årets udgang have spist mere end en kvart milliard piller for at få deres kolesteroltal ned.

PÅ TRODS AF at et forhøjet kolesteroltal ikke i sig selv er grund til at indtage kolesterol-piller. De gør kun gavn i forbindelse med hjerte-kar-sygdomme.

IKKE BLOT er pillerne muligvis spild af penge. Med pillerne kan også følge betydelige bivirkninger for muskler, sener, nerver og lever.

PROBLEMET ER, at mens mange er interesserede i at få os til at spise flere piller, så er det på det nærmeste kun os selv, der har en interesse i at få pilleindtaget ned, og indtil Sundhedsstyrelsen begynder at tage sin kontrolfunktion alvorligt, har vi kun vores egen sunde fornuft at stole på.

SPØRG IKKE din frisør, om du trænger til at blive klippet.

Spørg ikke en pillefabrikant, om du har brug for en pille. Du kender svaret.

0 kommentarer
Vis kommentarer