AL PYNTET SKRÆLLET AF

2014 bliver året, hvor regeringens mange reformer over for samfundet svageste virkelig slår igennem.

VI vil se tusindvis af mennesker få sparket stolen væk under sig, og stå alene uden partner, uden penge, uden job, uden tryghed.

I DAG fortæller flere par i Ekstra Bladet hvordan de må skilles, fordi en af parterne ellers mister sin kontanthjælp. Så få et job eller en uddannelse!, vil regeringens råd straks være. Det ville også være det ideelle. Men er nemmere sagt end gjort for mange tusinde familier, der i stedet er i frit fald ned gennem samfundets sikkerhedsnet, med en seddel på ryggen: ’Det er din egen skyld’.

PYNTEN af al den selvfede feel-good snak om det storslåede i reformerne bliver endegyldigt skrællet af i det nye år. Det rammer i stedet de syge, de arbejdsløse, eller de, der førhen fik førtidspension eller dagpenge.

METTE Frederiksen forsikrer til hudløshed om, at nok mister langt flere i fremtiden det meste af, hvad de får nu – men til gengæld svæver de ramte af sted på fantastiske ressourceforløb, grundige vurderinger, uddannelse og bla bla bla.

DESVÆRRE bliver kun halvlelen af de storslåede reformer til virkelighed. Nemlig den del, hvor man tager den offentlige forsørgelse fra folk. Alt det, der skulle hjælpe dem videre, fuser ud i ingenting. Tænk bare på farcen om akutjobbene – til overlæger!

I STEDET får alle andre skylden, for, at så mange nu rutsjer ned ad slisken. F.eks. kommunerne. I julen skød Mette Frederiksen sågar på Lars Løkke – det er ham, der har regnet forkert i sin tid i dagpenge-reformen.

MEN det er to et halvt år siden, at Mette Frederiksen selv skred ind i Beskæftigelsesministeriet. Siden har hun svunget pisken, så det hviner.

UNDSKYLDNINGERNE om, at der ikke er flertal for at gøre det anderledes, og socialdemokratisk selvmedlidenhed over, hvor synd det er for partiet, at de skal være onde mod de svage, er en skinhellig plade, der kører i samme rille. Ville de virkelig gerne gøre det hele meget anderledes? Den hopper de færreste på efterhånden.

0 kommentarer
Vis kommentarer