GRATIS OMGANG

SRSF-REGERINGENS såkaldte beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har været meget fremme i medierne her i julen.

DELS i forbindelse med Ekstra Bladets afdækning af de blodige nedskæringer i støtten til kontanthjælpsmodtagere, dels i forbindelse med den forhadte dagpenge-reform – dagpenge-massakren.

SOM BEKENDT er knap 34.000 ledige røget helt ud af dagpenge-systemet på grund af massakren – ca. 30.000 flere end oprindeligt forventet, da VK-regeringen med støtte fra radikale og Dansk Folkeparti gennemførte den i 2010.

FORLEDEN sagde minister-Mette så til Politiken: ’Jeg mener ikke, at man kan være tilfreds, når så mange mennesker mister deres dagpengeret’.

HUN TILFØJEDE: ’Flertallet for dagpengereformen var intakt efter valget, så opgaven for den her regering har været at afbøde de negative konsekvenser’.

SNØFT-SNØFT. Det er lige før, man får en klump i halsen af at lytte til ministeren, der nærmest fremstår som regeringens sociale samvittighed.

MEN DET er en gratis omgang. En joke. Rent hykleri fra Mette Frederiksens side. Når dagpenge-massakren ikke blev skrottet efter valget, skyldtes det, at de radikale sagde nej, nej og atter nej.

MED ANDRE ord: S og SF var villige til at ofre de ledige for at få magten og ministerbilerne.

REGERINGEN har med flere akutpakker søgt at afbøde massakren. ’Det er Danmark, når det er bedst’, som finansminister Bjarne Corydon (S) karakteriserede en af pakkerne. De knap 34.000 udstødte er næppe enige.

BÅDE Enhedslisten og Dansk Folkeparti er parate til at standse dagpenge-massakren. De udgør et flertal sammen med SF og Mette Frederiksens parti. Så hun skal bare komme i gang, ikke sandt?

MEN SÅDAN går det næppe. For det vil svare til at give den radikale regeringspartner fingeren.

DER ER selvfølgelig også den mulighed, at overstatsminister Margrethe Vestager (R) pludselig forbarmer sig over de udstødte ledige og skifter kurs. Meeen den mulighed er meget teoretisk.

0 kommentarer
Vis kommentarer