Annonce:
Annonce:

Afskaf licensen

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DET MEST UTROLIGE er, at politikerne ikke i samlet flok indser, at licensen er et fortidslevn, der bør begraves en gang for alle.

VORES MEDIEVANER ændrer sig dramatisk i disse år. En ny måling viser f.eks., at halvdelen af de unge ville vælge DR fra, hvis de kunne slippe for licensen. Men i stedet for at se virkeligheden i øjnene foreslår det socialdemokratiske kulturorakel Mogens Jensen, at man kunne give en særlig ungdomsrabat.

MEN HVAD SKULLE dog motivere unge til at betale halv pris for noget, de ikke bruger? Og hvad med singler, pensionister og folk, der ligger på hospitalet. Skal de også have rabat?

Annonce:

LICENSEN ER dybest set en dårlig politisk undskyldning for at fralægge sig ansvaret. Man påstår, licensen er en brugerafgift, men intet kunne være mere forkert. For alle de, der ikke bruger DR, skal jo også betale, ellers får de en bøde. Hvis man ønsker at opretholde DR, og det kan der bestemt være gode grunde til, så må politikerne tage det fulde og hele ansvar og lade DR finansiere gennem skatten på samme måde, som man finansierer skoler og hospitaler. Det er jo heller ikke alle, der går i skole eller er syge, men det er et politisk valg, at vi vil give lige adgang til undervisning og helbredelse. På samme måde bør det være et politisk valg at tilbyde dansk produceret tv og radio som et alternativ til den flodbølge af ligegyldig udenlandsk underholdning, der vælter ind over os.

NÆSTE SKRIDT er så, at tv-skatten naturligvis bør bruges med omtanke. Vi vil gerne have danske dramaserier som’Borgen’, ’Broen’ og senest ’Arvingerne’ (hvis vi får mulighed for at høre, hvad der bliver sagt!). DR3 er et fornemt dansk alternativ til Disneys glorificerende ungdomstapet, og vi har bestemt brug for dansk dokumentar og debatprogrammer. Men hvorfor bruge skattekroner på at lave ligegyldig underholdning som ’X Factor’? DR behøver ikke lave alt, men tilbyde det, vi ellers ikke ville få.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: