Bundfrosne Corydon

LØBET ER kørt. Trods massiv folkelig protest - ikke mindst fra S og SF's kernevægere - får den berygtede investeringsbank Goldman Sachs lov til at købe 19 procent af aktierne i Dong.

MED EN isnende kold, ja, bundfrossen finansminister Bjarne Corydon i spidsen vil et folketings-flertal tromle sagen igennem, så Dong får tiltrængt kapital fra en pilrådden storspekulant. For penge lugter som bekendt ikke.

SF VÅNDER sig ganske vist, og der er i dag krisemøde mellem landsledelsen og folketingsgruppen. Men inden mødet har partiboss Annette Vilhelmsen kategorisk fastslået, at aftalen gennemføres, og at SF forbliver i regeringen.

DET BETYDER for det første, at Goldman Sachs, der var en af de grådige skurke bag finanskrisen, får vetoret over for Dong-bestyrelsens beslutninger. Og derved har mulighed for at præge dansk energiforsyning i en retning, så banken får maksimal udbytte af sin milliard-investering.

FOR DET andet vil regeringen, der har tordnet mod international skattetænkning og fordømt diverse skattely-lande, udstille sig som utroværdig. Som dobbeltmoralsk.

MAN prædiker ét - men gør det stik modsatte. Bjarne Corydon & co. har nemlig hele tiden vidst, at Goldman Sachs agter at placere Dong-aktierne i skattely, så man undgår at betale udbytteskat i Danmark.

MANGE danskere betragter Dong som fælleseje og arvesølv. De finder det ubærligt, at den fremtidige energiforsyning vil blive påvirket af finans-gigantens grådighed og ubønhørlige krav om maksimal profit.

MEN den slags betragtninger får ikke makkerparret Thorning/Corydon - med SF's ministre som bovlamme medaktører - til at ændre et komma. For dem er der slet og ret tale om forretning. Punktum.

VI TROR - og håber - at denne sag kommer til at koste regeringen dyrt. Vi skal nok hjælpe vælgerne med at huske.

0 kommentarer
Vis kommentarer