Løkke skjuler sin økonomi

null

Krav om åbenhed: Fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen er en varm tilhænger af åbenhed. Siger han. Dog ikke, når det gælder egne forhold.

Her har han nemlig gjort alt for at undgå, at offentligheden får at vide, hvor meget han får udbetalt i eftervederlag for sin tid som statsminister.

Ekstra Bladet har søgt aktindsigt hos Moderniseringsstyrelsen, der administrerer udbetalingen af løn til ministre. Men det materiale, vi har modtaget, er fyldt med tykke overstregninger.

V-bossen har oven i købet hyret en advokat til at sikre, at så lidt som muligt slipper ud til pressen. Helt usædvanligt kræver advokaten at få tilsendt alle henvendelser fra journalister og at blive taget med på råd, inden der gives aktindsigt.

Lars Løkke har flere gange givet beviser på, at han ikke rigtigt har styr på privatøkonomien. Bl.a. glemte han at opgive værdien på 112.500 kr. af en firmabil, som Venstre stillede til rådighed.

Løkkes indædte kamp for at holde sin økonomi skjult kan ikke undgå at skabe mistanke om, at noget ikke er foregået helt efter bogen. At regler er blevet bøjet eller decideret misbrugt.

På det berømte næsten fire timer lange GGGI-pressemøde, hvor han forsvarede sin skandaløse rejseaktivitet, understregede han, at alt nu var lagt åbent frem. Det var det dog ikke, viste det sig. Han sagde også, at man bare kunne søge aktindsigt hos Moderniseringsstyrelsen, hvis man ville vide mere.

Ja tak – men hvad er en sådan aktindsigt værd, hvis den er komplet ulæselig på grund af overstregninger.

I sagen om Thorning/Kinnock-ægteparrets skatteforhold udviste Venstres topfolk en glødende interesse i at få alt belyst og lagt frem. Men det kniber straks mere, når der skal gribes i egen barm.

Lars Løkke vil gerne være statsminister igen. Men så må han lære noget om åbenhed. Ikke mindst om egne forhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer