Helle er ude af ’sync’

null

NÅR MUNDEN og lyden i et tv-interview ikke passer sammen, så siger man, at interviewet er ude af ’sync’. Og i bund og grund handler Socialdemokraternes krise om, at Helle Thorning-Schmidt og hendes tro væbner, Blå Bjarne, er ude af ’sync’. De fører ganske enkelt en anden politik, end flertallet af partiets medlemmer og vælgere ønsker.

ALLE KAN FORSTÅ, at man er nødt til at gøre noget, når Danmark er i krise. Men det socialdemokratiske bagland forstår ikke, at det skal gå ud over de arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagerne og andre af de svageste. Og de forstår heller ikke, at det er en socialdemokratisk ledet regering, der giver erhvervslivet skattelettelser, taler om ’konkurrencestaten’ frem for ’velfærdsstaten’ og sælger ud af arvesølvet til internationale spekulanter.

DET ER ÅBENLYST for enhver, at baglandet er frustreret. Mange politiske kommentatorer har gjort det til et oprør om Thornings ledelse, hvor den hyppigst afspillede melodi er, at hun er for meget væk og for fokuseret på sin egen fremtid i Europa frem for at lede partiet og Danmark.

THORNINGS formodedeafløser, Mette Frederiksen, har en anden stil, og hun bruger rigtige socialdemokratiske ord som, at vi kæmper for et mere ’retfærdigt’ Danmark. Thorning vil ’reformere’ Danmark.

MEN HELLE OG METTE fører samme politik.

SÅ FRUSTREREDE socialdemokraters våde drøm om, at alt vil blive godt igen, hvis blot Helle bliver skiftet ud med Mette, er kun en drøm. Hvis Socialdemokraterne vil genvinde vælgernes tillid, kræver det mere end en ny formand.

DET KRÆVER også et politisk kursskifte, så traditionelt socialdemokratiske vælgere igen kan genkende partiets politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer