Helles spinhær

ALDRIG HAR så mange rådgivere tøffet rundt i statsapparatet for så mange penge og med så ringe resultat.

HELLE THORNING, der bedyrede, at nu skulle der luges ud i det løbske spindokteri, har heller ikke på dette punkt holdt ord: Flere end nogensinde hæver herlige lønninger for at få regeringen til at tage sig godt ud. Regningen til os skatteydere for denne hemmelige underskov af politiske sminkører er efterhånden tæt på en kvart milliard kroner om året.

401 ÅRSVÆRK er oplistet på ministeriernes samlede liste. Et af regeringens egne succeskriterier er at skabe flere arbejdspladser ... Men behøver de fortrinsvis opruste inden for deres egen verden, mens jobskabelsen ude i samfundet stadig kører i sneglefart?

ALLE HAR selvfølgelig forståelse for, at Thorning og Corydon ikke selv kan sidde og strikke bulletiner sammen, og at de har brug for at sparre med kyndige folk. Men omfanget og prisen virker helt ude i hampen. Dertil kommer, at rådgiverne efterhånden udelukkende hentes i partiforeningernes elite. Ikke ud fra en bred betragtning af kompetencer.

SKELLET MELLEM væsentlig information og reklame for ministrene og deres ministerier virker udvisket. Selv ministrenes Facebook-opdateringer er jævnligt produceret af professionelle.

OMFANGET af denne kommunikations-karrusel er surrealistisk. Ikke mindst i betragtning af, at Thorning-regeringen vil gå over i danmarkshistorien som den, der for alvor har lukket ned for adgang til information. Både gennem den nye lov om anti-offentlighed i forvaltningen og via hangen til at sænke et skjold af diverse pressefolk, der alligevel ikke må refereres, ned imellem sig selv og medierne.

DET MEST absurde er, at selv set fra Helle Thornings skrivebord får hun ikke meget for den kvarte milliard kroner. Aldrig har en regering været så upopulær, og aldrig har der været brugt så mange skattekroner på at gøre den populær.

0 kommentarer
Vis kommentarer