30 MILLIARDER TIL AT SLÅS FOR

KRUDT OG KUGLER: Dårlig samvittighed. Det må være forklaringen på, at SF’s Holger K. Nielsen nu efterlyser en bred, folkelig debat om indkøb af nye kampfly for op imod 30 milliarder. kr.

Beslutningen er nemlig allerede truffet. Det skete som led i forsvarsforliget i 2012 – et forlig, som det daværende regeringsparti SF er med i, og som Holger K. anbefalede først som forsvarsordfører og siden som minister.

Uden at sige det ligeud tyder meget på, at SF i sin nye frie rolle fortryder jaet til det gigantiske indkøb.

I hvert fald understreger Holger K., at ’det er en meget stor beslutning at bruge så mange penge på nye kampfly. Det har både stor økonomisk og stor militær betydning’.

Det har han helt ret i, så derfor havde det været mere end rimeligt, om den folkelige diskussion var blevet sat i gang, INDEN beslutningen om århundredets våbenhandel var blevet truffet.

Siden Anders Fogh Rasmussen som statsminister førte os ind i Irak-krigen, er danske politikere uden for Enhedslisten blevet mere og mere krigsliderlige og har involveret Danmark i snart sagt alle væbnede konflikter over hele verden.

Det kan undre, at Socialdemokraterne og SF ikke for længst har sagt fra over for traditionelle krudt og kugler-partier som Venstre og De Konservative og krævet et forsvar, som bygger mere på ikke-offensivt materiel. For eksempel transportfly frem for kampfly.

Desværre synes løbet kørt i denne omgang, for Forsvarsministeriet satte i går gang i processen og bad om bindende bud på levering af kampfly fra blandt andre en række amerikanske producenter.

Betalingen bliver intet problem, lover krigsminister Nicolai Wammen, for de 30 milliarder falder i mindre portioner over en årrække.

Og skulle det knibe, kan man jo altid skære yderligere i de lediges dagpenge eller kontanthjælp. Tju hej, hvor det går.

0 kommentarer
Vis kommentarer