Uffes luftballon

Selvpromovering:

Vælgerne kender ikke Uffe Elbæks nye parti, viste en meningsmåling af Megafon i går.

Hvilket ikke kan undre – partiet har for eksempel ingen politik, og det er de stolte af: Befolkningen skal foreløbig ikke have et præcist billede af, hvad ’Alternativet’ vil, har Elbæk udtalt. Så på den måde kan man sige, han bader i succes.

Stadig, naturligvis, med sin fede ministerhyre på kontoen, selv om han er løsgænger og aldrig siger et kvæk i Folketinget. Hvad med de radikale vælgere, der har stemt på ham? Har de ikke fortjent at få hans afløser ind i stedet, mens han laver noget helt andet? Men så mister han naturligvis hele servicen på Borgen ...

Elbæk var et flop og en parodi ud over alle grænser som radikal kulturminister.

Han er verdensmester i at fyre en masse feelgood-pladder af. Men når det kommer til stykket, klasker souffléen helt sammen. Han ville lukke Gamle Scene på Det Kongelige Teater, lovede han. Gu ville han ej, da han sad i ministerstolen.

Og da Elbæk – naturligvis bærer af et perlearmbånd med ’Free Tibet’ – besøgte Kina, dukkede han nakken og mælede ikke et muk om hverken Tibet eller systemkritikere. Sådan var det hele vejen.

Fra sin tid i Kaos-piloterne er han kaldt ’en korkprop på en bølge af varm luft’. Intet tyder på, at der er mere substans nu. Desværre. For nyt blod og vingesus blandt frivillige i dansk politik burde belønnes bedre.

Den tidligere socialpædagog kalder Alternativet ’et generøst, handlingsorienteret, internationalt parti med særligt fokus på seriøs, bæredygtig omstilling, en ny politisk kultur og fællesskabets og den enkeltes entreprenante skaberkraft’. Altså det, der er kaldt hans ’bullshit-bingo’.

Alt tegner til, at også denne gang begejstres en masse frivillige i hans selvpromovering uden at få andet ud af det end glæden ved at have holdt luftballonen Elbæk flyvende.

0 kommentarer
Vis kommentarer