Hun lytter bare ikke

THORNINGS FORSVAR: I et stort interview i går i partiavisen Politiken har Helle Thorning fundet det påkrævet at forklare den danske befolkning, at hendes regering altså fører socialdemokratisk politik, ’så det basker’.

Som eksempler nævner statsministeren, at regeringen bekæmper social dumping, fokuserer på ældrechecken, er optaget af sundhed og psykiatri, har afskaffet fattigdomsydelserne og investeret kraftigt i den offentlige sektor.

Og allervigtigst: At Danmark føres ud på den anden side af krisen med velfærdssamfundet i behold.

Helle Thorning lyder som en departementschef i Finansministeriet, når hun taler økonomi. Bjarne Corydon kunne ikke have gjort det bedre selv. Men hun lyder fløjtende falsk, når hun svarer ja til spørgsmålet, om regeringen lytter til danskerne.

Som regeringschef accepterede Helle Thorning at halvere dagpengeperioden på et tidspunkt, hvor det stort set var umuligt at finde job. Over 30.000 familier lider hårdt under indgrebet i dag – men Thorning lytter ikke.

To tredjedele af befolkningen sagde nej, da det berygtede investeringsselskab Goldman Sachs ville investere milliarder i Dong – men Thorning lyttede ikke.

Med børnechecken som udgangspunkt tændtes en debat om EU-borgeres ret til at få sociale ydelser. Danskerne var bekymrede – men Thorning lyttede ikke. Først da folketingsgruppen med Mette Frederiksen i spidsen sagde fra, blev hun tvunget til det.

I interviewet fremhæver statsministeren, at Danmark er ude af EU’s skærpede opsyn inden sommer. En ’milepæl’ for regeringens økonomiske politik, mener hun.

Ja tak – men betalingen er altså, at vi på mange områder er blevet et mere ulige samfund, og at de svageste grupper – socialt udsatte og arbejdsløse – er hårdere trængt end under tidligere borgerlige regeringer.

Vi tror på, at Helle Thorning tror på, at hun fører socialdemokratisk politik, ’så det basker’. Men vælgerne tror hende ikke, og derfor vil hun få et politisk eftermæle som statsministeren, der aldrig lyttede.

0 kommentarer
Vis kommentarer