Se og Hør istormvejr

Se og Hør er hårdt trængt efter beskyldninger i BT om, at ugebladet har betalt en person med adgang til kreditkortoplysninger – det allerhelligste hos Nets – for at kunne bringe solohistorier om de kendtes gøren og laden.

Hidtil har sladderbladets chefredaktører – både de tidligere og den nuværende – slået syv kors for sig og bedyret, at der kun er tale om – sladder.

Men i går indrømmede Henrik Qvortrup, der stod i spidsen for bladet fra 2001 til 2008, at han flere gange betalte den pågældende for oplysninger, men at han intet kendskab har til, at der skulle være foregået noget ulovligt. På den anden side kan han heller ikke afvise det. Derfor valgte han at opsige sit job som politisk kommentator på TV2.

Sagen har vakt enorm opsigt på Christiansborg, og adskillige politikere henviser til overvågnings-skandalen i Storbritannien for tre år siden, hvor afsløringerne førte til lukning af landets største avis, News of the World, og til straffesager mod en stribe redaktører og reportere.

Justitsministeren er kaldt i samråd, og politiet har indledt en efterforskning mod Nets. Selskabet er samtidig gået i gang med en intern undersøgelse, og det samme sker i Aller-koncernen.

Indicierne hober sig op, men indtil videre er Se og Hør kun under mistanke. Stærk mistanke, ganske vist, men håndgribelige beviser er endnu ikke lagt på bordet.

Hvis Se og Hør har gjort noget forkert her, må straffeloven i brug. Både over for stjæleren og hæleren.

Under alle omstændigheder må sagen føre til øget fokus på datasikkerheden – også på baggrund af, at pengeinstitutterne har solgt Nets til blandt andre udenlandske kapitalfonde. Er sikkerhedshåndteringen af vores kreditkortoplysninger god nok?

Berlingske har haft adgang til to politikeres private data og skrevet om dem siden i søndags. Artiklerne viser, hvor uhyggeligt dybt man kan bore sig ind i et menneskes intimsfære via de elektroniske spor.

Og de understreger nødvendigheden af, at sikkerhedsforanstaltningerne ikke kan blive skrappe nok.

0 kommentarer
Vis kommentarer