Løkkes tavshed

Presset øges på Lars Løkke. Både i folketingsgruppen og i baglandet lyder kritiske røster, som kræver, at V-bossen lægger alle bilag frem i den nye sag om partibetalt garderobe – af nogle kaldet tøj-gate.

En tidligere, mangeårig Venstre-borgmester har meldt sig ud af partiet, og der er rejst krav om, at sagen tages op i hovedbestyrelsen.

Bortset fra nogle bemærkninger om, at han selv har betalt tøj, der er ’udtaget til privat brug’, har hovedpersonen valgt tavshed som sit bedste forsvar.

Men klog af skade – ikke mindst i forbindelse med GGGI-skandalen – burde Lars Løkke vide, at en sådan strategi på længere sigt er dømt til at mislykkes. Ikke mindst på grund af et massivt pres fra Venstres medlemmer, som vil vide, i hvor høj grad deres højtbetalte formand nasser på partiet.

Tre spørgsmål er helt centrale: 1) Hvorfor har Løkke ikke selv betalt de 152.000 kr., men brugt Venstres penge? 2) Har Løkke indberettet værdien af tøjet til Skat? 3) Er det rimeligt, at skatteborgerne via partistøtten betaler tøj til Venstres formand?

Sagen kan udvikle sig eksplosivt, hvis Skat tager affære og finder ud af, at noget er galt.

Flere skatteeksperter har nemlig slået fast, at der skal betales fuld skat af alt det tøj, som Lars Løkke ikke har købt ud af partiet. Også selv om han kun har brugt tøjet i sit arbejde som V-formand og statsminister. Der er jo ikke tale om en arbejdsuniform i lovens forstand.

Venstre-toppens lukkethed i denne sag virker grotesk på baggrund af deres åbenlyse interesse i at åbne Helle Thornings og Stephen Kinnocks skattesager og deres mistænkeliggørelse af statsministerens forbrug af dyre tasker og sko. Sponsorater, blev der hvisket.

Vi tror ikke, at Lars Løkke af sig selv lægger kortene på bordet. Men presset kan blive så stort, at han tvinges til det.

0 kommentarer
Vis kommentarer