Løkkes desperate kamp

I skrivende stund – omkring midnat – kæmpede Lars Løkke stadig for sit politiske liv. En desperat kamp for at blive som formand, selv om mistilliden, specielt fra Jylland, er tommetyk.

Men uanset udfaldet af aftenens dramatiske hovedbestyrelsesmøde i Venstre står én ting fast: Løkke har valgt at sætte hensynet til sin egen person over hensynet til partiet Venstre.

Bilags-rodet, GGGI-skandalen, tøjkøbet, gratis ferierejse til familien, omgåelse af ryge-regler. Sagerne, der er afsløret af Ekstra Bladet, har hobet sig op i årevis, men Lars Løkke har hidtil ment, at dem kunne han sagtens leve med, og at hvis der var noget at komme efter, så var det de andres skyld.

Hans støtter har forsøgt at bilde omverdenen ind, at Lars Løkke er Guds gave til dansk politik, og at ingen når ham til sokkeholderne, når der skal laves reformer og udtænkes strategier. Men en politiker, der ikke kan se sine egne brister, er en sølle politiker.

Det har mange af Venstres medlemmer da også indset. De havde svært ved at sluge, at deres formand levede i sus og dus på første klasse for bistandsmidler, men tøj-indkøbet for 152.000 kr. var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Lars Løkke har levet efter devisen: Går den, så går den. Men fra sine udkigsposter i Nordsjælland og København har han glemt, at hans vælgere specielt i Jylland ser anderledes på tingene og sætter værdier som sparsommelighed, ordentlighed og troværdighed højt.

Ved at trække pinen ud og stædigt fastholde sin position har Lars Løkke drevet Venstre ud i enorme vanskeligheder, et parti splittet fra isse til hæl. I de jyske højborge glemmer man heller ikke de rådgivere – Claus Hjort Frederiksen, Søren Pind og mange andre – som gjorde det muligt for Løkke at opføre sig, som om han ejede hele verden.

Venstre er på kanten af borgerkrig. Trækker Løkke sig, bliver det næstformanden Kristian Jensens opgave som fungerende partiformand at skabe fred frem til næste landsmøde.

Lars Løkke har gjort den opgave utroligt vanskelig – også fordi Venstres nye formand samtidig skal gøre sig fortjent til at blive det borgerlige Danmarks statsministerkandidat.

Lille Lars fra Græsted bør under alle omstændigheder være en færdig mand i dansk politik – fældet af sin egen umoral. De kommende måneder vil vise, om han har trukket partiet så langt ned, at vejen er banet for Kristian Thulesen Dahl som ny leder af blå blok.0 kommentarer
Vis kommentarer