Kvalme af kagedyster

POLITIKERNE er igen i gang med deres yndlingsemne.

DENNE MÅNED skal de forhandle om fordeling af licenspenge i et nyt medieforlig med kulturminister Marianne Jelved. Og de skraber allerede med hovene i startboksene for at tordne derudad med deres gennempryglede kæpheste.

ER DER noget, hele feltet af partipolitiske Kloge-Åger ved rigtig meget om – i egen indbildning – er det nemlig, hvordan man laver tv.

EN OPFATTELSE, de langtfra deler med befolkningen.

MEN VI ER bare sagesløst kvæg i den sammenhæng. Vi kan ikke engang slippe for at betale licens. En hel del unge ser overhovedet ikke almindeligt tv.

NU ER chancen der igen for at få pustet til lidt sus under vingerne tv-mæssigt. Og hvad hører vi: Dansk Folkeparti vil have større dækning af den kristne påske. DR skal gøre mere ud af Melodi Grand Prix. Andre kvalmes generelt ved de rå mængder af ens kagedyster, naturprogrammer, hvor dyrene har fjogede navne, og amerikanske serier.

MEN HER hamrer de ind i medieordfører Mogens Jensen, Socialdemokraternes svar på en ladevæg, når der skal diskuteres DR: Der kommer ikke flere hjemmelavede programmer uden flere penge til DR. Den plade sætter han på hver evig eneste gang. og hvad værre er: Han har ikke andre.

FOR ER det så enkelt? Naturligvis ikke. Kagen kan godt skæres anderledes. Seerne kan godt genkende kvalitet, når de ser det i alle genrer. Og de kan også finde det uden for de statslige kanaler, skulle vi hilse og sige.

MEN MENTALT lever mange mediepolitikere i tv-stenalderen.

DERES GRINAGTIGE tvangstanke er, at højdepunktet af godt tv er, når alle mellem fem og 80 sidder og glor på det samme program på samme tidspunkt. De mener, det ’samler’ os. Sådan var det i deres barndom. Den tid er helt forbi og føles klaustrofobisk af de fleste. De vil se det tv, de kan lide, når det passer dem – ikke når Mogens Jensen blæser til ’samling’.

0 kommentarer
Vis kommentarer