Venstres skattefifleri

’HVIS ALLE betalte den skat, man skal, ifølge loven, vil vi kunne sænke skatten på arbejde.’

DET MEDDELTE daværende skatteminister Kristian Jensen (V) i 2005. Han er ikke så usædvanlig, for Danmarks skatteministre har i dette årtusind typisk haft et (V) bag deres navn.

NÅR VENSTRE nu har haft ansvaret for Skatteministeriet i så mange år, må man vel gå ud fra, at partiet kender loven. Og Kristian Jensens udtalelse kan tyde på, at partiet også synes, loven skal overholdes. I almindelighed.

MEN VENSTRE mener tilsyneladende ikke, at loven gælder for Venstre.

EKSTRA BLADET afslører i dag, at Venstre i årevis har givet partiets ansatte en kuvert med kontanter i forbindelse med Venstres landsmøder. Eftersom de ansattes mad og ophold i forvejen var betalt, indeholdt kuverten altså lommepenge.

DE PENGE skal efter loven beskattes. Det blev de ikke. Venstre blæste på skattelovgivningen.

INDEN VI når helt op i det gasblå felt skal det anstændigvis nævnes, at vi ikke taler om store beløb. Typisk 800 kroner pr. medarbejder, og det vælter nok ikke mange af stolen. Men der er andet at overveje:

FOR DET FØRSTE kan vi jo lige kaste et blik på det indledende citat fra Kristian Jensen.

FOR DET ANDET er Venstre ikke en privat virksomhed. Partiets arbejde er i høj grad finansieret af penge fra skatteyderne – og de penge bliver så brugt på at fuske med skatten.

FOR DET TREDJE er systemet et vidnesbyrd om en syg kultur. Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, har på sine ekstremt dyre rejser for GGGI taget imod kuverter med dollar, skønt han spiste og boede gratis. Samme tankegang, større beløb.

LARS LØKKE var i går til torskegilde i anledning af, at Ekstra Bladets læsere har kåret ham til Ekstra Bladets Nytårstorsk 2013. Hans parti har også behov for at komme til torskegilde.