Dagens klovn - SF

SF-VÆLGERE krummer tæer for tiden.

DRABELIGE politiske slag udkæmpes på Christiansborg. SF har oftest rollen som klovnen, der tumler rundt i manegen uden at kunne huske nummeret eller finde udgangen. Eller er helt fraværende.

PARTIETS såkaldte leder, socialminister Annette Vilhelmsen, basker rundt i sit eget skandaliserede univers.

TO LANGVARIGE samråd har klædt hende af og tegnet et trøstesløst billede af en amatør, der hæger mere om sit eget image som den sociale julemand end om respekten for embedet og politik.

TORSDAG plirrede og smilede hun sig febrilsk gennem endnu et maraton-samråd, hvor det stod ubarmhjertigt klart, at hun trodsede al god forvaltnings-skik hellere end at indrømme – endsige ændre! – at hun havde lovet en million kr. til sin projekt-kæledægge uden at have dækning for det. På live-tv. Og for næsen af alle mulige andre ansøgere. Og til en Lisbeth Zornig, der efter torsdags-samrådet var på pletten med en pressemeddelelse, hvor Zornig atter gennemhullede Vilhelmsens forsøg på at sløre sit klamphuggeri i sagen. Hvis de har været sjælsveninder, er de det næppe længere.

SAMTIDIG står SF som en forkuet skoledreng på sidelinjen i ugens hedeste, politiske kamp om, hvorvidt staten skal sælge en ordentlig luns af Dong til en af Jordens mest skrupelløse og forhadte investeringsbanker, Goldman Sachs. En køber, der tilmed agter at fragte indtægterne i skattely – formentlig i Luxembourg eller på Cayman Islands.

OG HVOR ER SF’s top? Annette Vilhelmsen nøjes åbenbart med at pudse sine forpjuskede fjer på ministerkontoret. Hende hører vi ikke en lyd fra. Den nye skatteminister har givet et par få pip.

HOLGER K. Nielsen, der som tidligere skatteminister bedyrede, at skattely havde regeringens højeste prioritet, er også stum.

KUN SF’S politiske ordfører, den relativt uerfarne Lisbeth Bech Poulsen, skal alene gentage det pløkumulige budskab: At SF kæmper nat og dag mod skattely – samtidig med at SF bifalder Dong-salget... Komiske Ali har fået en værdig afløser i Komiske Lisbeth.

0 kommentarer
Vis kommentarer