Så udansk, at det gør ondt

’FOR socialdemokrater er det børnelærdom, at der er værdier, som er væsentligere end skatten.’

DETTE citat fra et læserbrev i Politiken fra fhv. finansminister Knud Heinesen (S) gør ikke det fjerneste indtryk på partifællen Bjarne Corydon, der i dag tromler Dongs aktiesalg igennem Folketingets Finansudvalg med støtte fra V, K og LA.

HERMED er Goldman Sachs medejer af dansk energiforsynings flagskib.

DET ER ufatteligt, at Corydon kan få sig selv til at påstå, at ’den bedste løsning for Danmark’ er at lukke en af den finansielle jungles grådigste aktører ind i Dong.

OVEN I KØBET på yderst gunstige vilkår som påpeget i Ekstra Bladet i går. Som at få en gratis skrabelod med en sikker gevinst.

BITTERHEDEN er stor hos titusinder af socialdemokratiske vælgere – og endnu større i SF’s bagland.

PÅ ET langvarigt og til tider dramatisk krisemøde i aftes mellem SF-folketingsgruppen og landsledelsen blev der talt med store bogstaver, men der var ikke flertal for at undsige Dong-aftalen og dermed melde partiet ud af regeringen.

CORYDONS konkurrencestats-synspunkt har altså vundet endnu en gang. Pensionsselskabernes tilbud om at træde ind i nye forhandlinger blev forkastet, og forslagene om, at staten skal skyde risikovillig kapital ind i Dong, afvistes blankt med en bemærkning om, at regeringen ikke vil spille hasard med skatteydernes penge.

DET VAR Helle Thorning & co. ellers villige til som opposition, da mange banker trængte til en hjælpende hånd under den første finanskrise. Over 100 milliarder risikovillige kroner blev skudt ind i bankpakker garanteret af staten – på skatteydernes vegne. Men det var dengang.

I DAG er en skammens dag i Folketinget. Det er dagen, hvor dansk arvesølv overdrages til klodens fremmeste skattefiflere. Så udansk, at det gør ondt.