Ny pind til SFs ligkiste

IKKE BARE I meningsmålingerne er SF hårdt trængt. Hidtil trofaste medlemmer flygter, og i går havde pressechefen Claus Perregaard også fået nok. Han tog sit gode tøj og gik med nogle bemærkninger om, at han var kørt træt i Christiansborg-politik og cirkusset omkring det.

SELV OM Perregaard omtaler sin boss Annette Vilhelmsen i pæne vendinger, er hans afgang en veritabel mistillidserklæring til hende.

HUN GIK til formandsvalg på at skabe større åbenhed og mere SF-politik. Pressechef Perregaard var med til at udarbejde et hemmeligt strategipapir, som anbefalede, at partiet luftede sine egne udspil – også selv om de stred imod regeringens. Denne strategi fik Vilhelmsens helhjertede støtte.

MEN HVAD skete. SFs uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge blev kraftigt irettesat af sin partiformand, fordi hun forleden advarede regeringen mod at gribe ind i lærerkonflikten – altså traditionel venstrefløjspolitik, som Annette Vilhelmsen formentlig er enig i. Men Vilhelmsen lod sig banke på plads af Thorning og Vestager, der var stærkt ophidsede over Vigsø Bagges udmelding.

DET HAR heller ikke gavnet SF-formandens image, at Berlingske i går ryddede forsiden for at lade et stort antal virksomhedsledere hylde regeringen for at føre en mere erhvervsvenlig politik end VK-regeringen under Fogh og Løkke. For erhvervsministeren hedder jo som bekendt Annette Vilhelmsen!

PERREGAARDS exit afspejler den frustration, som ikke mindst har grebet mange af SFs tillidsfolk rundt om i landet. De er trætte af at skulle forsvare en økonomisk politik, som rammer partiets kernevælgere, mens den mere velhavende del af befolkningen går fri.

SFs ENESTE chance for at genvinde vælgernes respekt – og fordums styrke – er at træde ud af regeringen og føre SF-politik. Hellere træffe beslutningen selv end blive sparket ud ved næste folketingsvalg.

Læs reportagen side 4-5

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere