Skjulte tal

DA TAL FRA regeringens egne regnedrenge 10. januar bekræftede, at antallet af ofre for dagpenge-massakren ville blive dobbelt så højt som hidtil anslået, løb beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ind i et nyt stormvejr.

SELVFØLGELIG forstærkede den mere socialt-tænkende del af arbejdsmarkedet kravet om kompensation til de mellem 17.000 og 23.000 dagpengemodtagere, der stod (og står) til at falde for den nye toårs regel og dermed miste deres eksistensgrundlag.

LIGE SÅ FORUDSIGELIG var regeringens reaktion. Regeringstoppen med Mette Frederiksen i front hylede op om, hvor uskyldige de var. For enhver måtte kunne forstå, hvor svært det er at lave den slags beregninger. Det afhænger jo af de metoder, man bruger, og bla-bla-bla.

NU KAN Ekstra Bladet afsløre, at selv samme Mette Frederiksens bortforklaringer i januar var det rene spil for galleriet. Hun var fuldstændigt klar over, hvor voldsom massakren på dagpenge-modtagerne ville (og vil) blive. Allerede i december fik hun nye, blodige tal.

MEN beskæftigelsesministeren skjulte de politisk sprængfarlige tal og trak alle rundt ved næsen. Dermed har hun ikke kun gjort grin med de berørte dagpenge-modtagere. Hun har også givet fingeren til hele det politiske system.

MED ANDRE ord: Mette Frederiksen har plantet stiletterne i en vaskeægte politisk skandale.

SÅVEL Enhedslisten som Dansk Folkeparti lugter ministerblod. Hvor skandalen ender er for tidligt at sige nu. Men fiser sagen ud, vil de fleste blot trække på skuldrene.

TI ÅRS regimente med VK-regeringen har vænnet os til politiske magthavere, der opererer med fortielser, bagtalelser, halve sandheder og hele løgne. Går den, så går den. Sådan er det jo.

DET BLIVER den aktuelle skandale ikke mindre skandaløs af.

Læs også reportagerne side 6, 7 og 8

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere