Aaens teatertorden

ENHEDSLISTEN siger en masse. Det meste er løs snak og tomme ord.

Tag eksempelvis partiets finansordfører Frank Aaen, som i går i Jyllands-Posten puster sig op på, hvordan Enhedslisten vil ’pine regeringen’ med masser af beslutningsforslag i Folketinget på grund af alle indgrebene mod de svagt stillede og det tætte samarbejde med Venstre og de andre liberale partier.

AAENS SLUDDER er det rene spin og sniksnak.

Regeringen er da fuldstændigt ligeglad med Enhedslistens paradeforslag i Folketinget.

Intet kunne rage Helle Thorning, Bjarne Corydon og Margrethe Vestager mindre.

FOR HVAD SKER DER? Hvert eneste af forslagene bliver stemt ned. Enhedslistens forsøg på at pine regeringen er rent selvmål. For i stedet for at demonstrere, hvor stor indflydelse Johanne, Aaen og Per Clausen har på dansk politik, bliver det en demonstration af deres magtesløshed. En understregning af, at Enhedslisten stort set ikke har nogen som helst indflydelse.

ARBEJDSFORDELINGEN er i dag den, at EL får lov at stemme for regeringens finanslove. De får et par indrømmelser på nogle småområder, lidt håndører og et kindkys.

Derefter går regeringen i gang med at forhandle med Venstre om alle de tunge emner.

NÅR DENNE regering formentlig lukker og slukker om et par år, vil Frank Aaen og Enhedslisten kunne glæde sig over, at de har pint nogle mandater ud af S og SF. Men ingen væsentlige politiske indrømmelser. Deres indflydelse har været stort set nul. Enhedslisten er et prangerparti blandt prangere.

DERFOR ER DER ingen grund til at prale af noget. Hvis Enhedslistens toppolitikere ikke bare var selvtilfredse MF’ere, der befinder sig godt i finansministerens sofa, så ville Aaen & co. for alvor ’pine’ regeringen.

Det kunne de kun gøre på en måde: Nemlig ved at vælte Helle og hendes hold.

MEN DET TØR de ikke. Ikke engang true. Aaen siger, at så får vi bare Løkke igen. Det gør vi sikkert alligevel. Og i mellemtiden har EL spildt fire år og vist sig som politiske slapsvanse, hvis røde roser og store ord var bundet op med ingenting.

Tom teatertorden fra Frank Aaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere