’Guldburet’

DA SAXO BANK-milliardæren Lars Seier Christensen for et par år siden valgte at flytte til Schweiz, begrundede han det bl.a. med, at han frygtede at blive fanget i et ’guldbur’ i Danmark.

’JEG FØLGER MEGET med i europæisk økonomi og politik, og der så jeg nogle klare tendenser til, at stater i stigende grad prøver at eje dig. Så hvis jeg ikke var flyttet, var jeg simpelthen bange for, jeg en dag ikke længere ville have muligheden for selv at bestemme, hvor jeg skulle bo, og hvor min formue skulle være. Derfor var Schweiz oplagt, fordi det var uden for EU’, sagde Seier i et interview med Finanswatch.

FRYGTEN FOR ’GULDBURET’ er dog ikke mere trykkende, end at Seier sammen med Saxo Bank-kollegaen, Kim Fournais, kan glæde sig over at skovle milliarder ind uden i større omfang at skulle bidrage til det danske husholdningsfællesskab.

SOM EKSTRA BLADET i dag kan afdække, betaler deres private selskaber kun småpenge i skat, nemlig to procent. Herved adskiller de sig fra en række andre rigmænd, der slipper langt større beløb til fællesskabet.

UNDER NORMALE omstændigheder kunne det måske være ligegyldigt, hvor mange æg guldfuglene lægger i deres hjemlige rede. Men lige præcis med Seier og Fournais er deres latterlige skattebetaling interessant, fordi de begge uhæmmet og konstant holder moralprædikener for alle andre om, hvordan de bør opføre sig.

INGEN VED BEDRE, hvad der skal gøres, og hvordan man kan flytte rundt på statskassens milliarder for at fremkalde det perfekte samfund. De har en patentløsning på alt og tilmed et politisk parti – Liberal Alliance – der optræder som deres ideologisk forlængede arm med deres ultraliberalistiske sludder.

FOR HVORDAN ville der lige se ud, hvis alle stak af til Schweiz og nøjedes med at betale to pct. i skat?

FRI OS FOR bank-milliardærernes hykleriske bragesnak.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere