Til grin for egne penge

DANNY ABDALLA fra Libanon er en af 52 udvisningsdømte kriminelle, som lever på tålt ophold i Danmark, fordi de ikke kan sendes hjem. Det skyldes enten borgerkrigslignende tilstande i hjemlandet eller risikoen for at blive slået ihjel af myndigheder eller lokale terrorgrupper.

DISSE kriminelle hører til i Center Sandholm –.tidligere kendt som Sandholmlejren – men kan frit færdes udenfor, blot de melder sig hos politiet i lejren hver dag kl. 10.

FOR Abdalla er forholdene lidt specielle. Han er hardcore forbryder og bandeleder med mange års fængsel bag sig, og da han anses for at have en dårlig indflydelse på de andre asylansøgere i centret, mandsopdækkes han af to vagter, så snart han viser sig på området.

EN SÅDAN vagtordning er hundedyr – 19.000 kr. om dagen. Fremskrives udgiften på årsbasis, vil det løbe op i knap syv millioner kr.!

DET forekommer hamrende urimeligt, at det danske samfund er tvunget til at betale 19.000 kr. om dagen for at beskytte sig mod en vaneforbryder, som domstolene oven i købet har udvist. Dertil kommer andre udgifter, som for samtlige udvisningsdømtes vedkommende beløber sig til over 10 millioner kr. om året.

PÅ ET tidspunkt, hvor riget er i krise og fattes penge, er vi altså nødt til at poste millioner i kriminelle eksistenser, som slet ikke bør være her. Og i stedet spare på ydelser til lovlydige danskere, som virkelig har hjælp behov: Hjemløse, psykisk syge og andre udstødte.

DET VÆRSTE er, at problemet synes noget nær uløseligt. For vi følger internationale regler, som beskytter asylansøgere, også kriminelle, mod at blive smidt tilbage til et land, hvor de kan være i livsfare.

SÅ INDTIL videre er vi altså til grin for vore egne skattekroner.

Læs reportagen side 6, 7 og 8

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere