Det må ikke være nemt at være Mette Frederiksen

I VIRKELIGHEDEN er Mette Frederiksen en velmenende politiker med et bankende hjerte for de danskere, der har mest brug for samfundets hjælp. Med flammende øjne og indignation kan hun i tv tale de svagestes sag, så kaffekopperne klirrer hjemme ved sofabordene. Eller kunne. Nu er hun minister, og blikket er blevet mere flakkende og øjnene trætte. Det må heller ikke være nemt at forsvare regeringens politik og selv personificere, at de svageste skal holde for.

I DEN HER UGE kom de første officielle tal for, hvor mange der er røget ud af dagpengesystemet i januar pga. regeringens halvering af dagpengeperioden: 5270. Op mod 20.000 følger de kommende måneder.

Samtidig lancerede Mette Frederiksen en ny sygedagpengereform, der betyder at 9300 langtidssyge fremover mister deres sygedagpenge. Det her er regeringens nuværende skøn, så det er formentlig langt flere. Tænk blot på regeringens fejlbedømmelse af, hvor mange der røg ud af dagpengesystemet.

METTE FREDERIKSEN vil ikke selv kalde det en forringelse, at tusindvis af langtidssyge danskere bl.a. gigtpatienter mister deres indtægtsgrundlag. Hun fokuserer i stedet på, at andre som f.eks. kræftpatienter nu får ubegrænset adgang til sygedagpenge. Men det bliver gigtpatienterne jo ikke mere raske af, og det gør dem på ingen måde bedre i stand til at arbejde. En gruppe patienter skal altså finansiere, at andre får bedre forhold. Tanken er ganske enkelt syg.

HVOR BLEV DIT SOCIALE ansvar af, Mette Frederiksen, det du så flammende talte om, dengang du ikke var minister?

Det var dengang Socialdemokraterne gik til valg på at afskaffe 'varighedsbegrænsningen på sygedagpenge' for alle. Det blev oven i købet skrevet ind i regeringsgrundlaget. Jeg ved, det er trivielt at nævne det, men også det løfte er nu brudt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere