Ytringsfriheden skal ikke gradbøjes med kugler

EN AF HJØRNESTENENE i det danske samfund er ytringsfriheden. Som dansker skal man kunne sige og skrive, hvad man vil, om alle – både høj og lav, myndigheder og menigmand, kristne og muslimer.

Men naturligvis må man stå til ansvar for det, man siger eller skriver. Ytringsfriheden er ikke uden grænser, men de grænser skal ikke afgøres af pistolmænd, men af domstolene.

LARS HEDEGAARDS holdninger til muslimer er både grove og urimeligt generaliserende, men det berettiger ikke på nogen måde til at ville slå ham ihjel. Vil man bekæmpe Hedegaard, må det foregå med ord, og vil man ikke finde sig i hans udgydelser, må man gå til domstolene.

De, der ikke forstår det, som blandt andet den mand, der forsøgte at dræbe Hedegaard, må bekæmpes med alle midler. Og er drabsmanden ikke her fra landet, må vi forklare ham og andre ligesindede idioter, at sådan gør vi ikke i Danmark. Forstår de det ikke med ord, må de stoppes med magt.

DESVÆRRE ER DER mange idioter derude, og det er bl.a. derfor vi har PET til at overvåge de mest ekstreme typer og beskytte de danskere, som er i overhængende fare for at blive dræbt i en hellig vanvidshævn.

PET har de seneste år fået alt, hvad de har peget på, og tak for det. For truslerne mod Danmark er vokset markant siden tegneren Kurt Westergaard placerede en bombe i Muhammeds turban og Jyllands-Posten i ytringsfrihedens navn valgte at trykke tegningen.

Siden har Kurt Westergaard levet under PET's beskyttelse, og så var det endda lige ved at gå galt alligevel for et par år siden.

MEN LARS HEDEGAARD er ifølge ham selv aldrig blevet kontaktet af PET, og selv om efterretningstjenesten måske har fulgt ham på afstand, er det i hvert fald et faktum, at PET ikke var til stede i går kl. 11.21, da Hedegaard blev forsøgt myrdet foran sin gadedør.

Og hvorfor var de egentlig ikke det ?

Hedegaard virker som et oplagt mål for hævn i religionens navn.

NATURLIGVIS HAR PET trods millionbevillingerne ikke ubegrænsede overvågnings ressourcer, men det virker næsten amatøragtigt og først og fremmest livsfarligt, at en mand som Hedegaard bare må klare sig selv. På en top 10 over de mest truede danskere er Hedegaard definitivt iblandt.

Vi kan naturligvis ikke beskytte os mod alt, men vi kan da prøve. Og hvis PET's problem er pengemangel, så må de have flere penge. For hvis vi ikke føler os trygge, så sætter selvcensuren ind, og så tør vi ikke af frygt for vores eget liv bruge ytringsfriheden til at kritisere de islamiske idioter, der om nogen bør mødes af kritiske ord.

JEG SYNES Lars Hedegaard er et fjols, når han siger, at det er almindeligt kendt, at muslimske mænd voldtager deres døtre. Men hvis det lykkes at dræbe Hedegaard for det synspunkt, så er vejen til selvcensuren blotlagt.

Og går vi først ind på angsten og voldens præmis, har vi mistet vores ytringsfrihed og dermed vores demokrati.

Reportagen er på side 4, 5, 6, 7, 8 og 9

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere