Annonce:
Annonce:

De tror, vi er til for deres skyld

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

OLE JOHANNSEN fra Kruså fik en besked fra forsikringsselskabet Codan om, at han ikke længere er ønsket som kunde, fordi han bor i en landejendom fra 1872 med stråtag. Efter loven kan man ikke opsige hans brandforsikring – men det er der råd for: Selskabet lod bare præmien stige fra 10.989 kr. til 43.956 kr.!

SÅ HAN HAR NU fundet et nyt og billigere forsikringsselskab. Men eksemplet viser med al tydelighed, at visse selskaber arm i arm med banksektoren er godt i gang med at opdele danskerne i A- og B-hold.

DANSKE BANK har meddelt, at den fremover vil kræve 400-500 kr. af 'svage' kunder for en bankkonto. Det er selvfølgelig for at skræmme økonomisk dårligt stillede over til konkurrenterne.

Annonce:

CODAN – OG andre forsikringsselskaber – bruger altså nu samme metode for at komme af med 'dårlige kunder'. Kunder, som typisk bor i ældre huse, specielt i udkantsdanmark. Ved at brandskatte deres forsikringer håber de at slippe af med dem.

BÅDE BANKER og forsikringsselskaber lever efter devisen: Kunderne er til for vores skyld – og ikke omvendt. Det sker samtidig med, at flere af disse finansielle selskaber kan fremlægge kanon-resultater for 2012.

FORSIKRING handler ellers om et kollektivt princip, hvor man solidarisk dækker hinanden. Et princip, der sikrer, at man tager hensyn til de svage, der netop har behov for at få en rimelig dækning til rimelige penge. For man skal huske på, at en brandforsikring er et lovkrav. Ligesom det er et krav fra det offentlige, at man skal have en konto i et pengeinstitut for at få udbetalt løn eller overførselsindkomster.

Annonce:

FORBRUGERRÅDET kritiserer kraftigt tendensen til at straffe uønskede kunder økonomisk, men har i øvrigt ingen sanktionsmuligheder. Det har politikerne til gengæld. Det er deres pligt at få forsikringsselskaber og banker til at opføre sig ordentligt. Gør de ikke det, må lovgivnings-hammeren falde.

Læs reportagen på side 14-15

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: