Nedtællingen blev sat et gear op

FREDAG morgen udspillede der sig en højst usædvanlig scene på en iskold gade i Køge. Her stod Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, foran sit hjem og forsikrede via TV2 nationen om, at Helle Thorning-Schmidt fortsætter som formand for partiet.

Normalt plejer man at fortælle, når en formand går af. Nu var det pludselig en nyhed, at Thorning bliver. Flere medier vil ligefrem vide, at Sass blev sendt i byen af Thorning selv.

OFFICIELT begrundede Sass det usædvanlige interview med, at den seneste tids kritik af Socialdemokraternes formand nu én gang for alle måtte manes i jorden.

Men er det i virkeligheden ikke en helt anden historie, Sass fortalte på den iskolde vej i Køge?

Ved at stå frem bekræfter han reelt, at kritikken af Helle Thorning-Schmidt er langt mere omfattende, end ledelsen hidtil har villet indrømme.

DET, SASS faktisk også fik sagt fredag morgen, var, at Helle Thorning-Schmidt er vores formand frem til næste valg, det er der ingen tvivl om’. Men hvad så efter valget, Sass?

Det valg taber Socialdemokraterne sandsynligvis, og så er det slut for Helle. Så reelt sendte Sass Thorning op på affyringsrampen. Pistolen er ladt.

MAN KAN også læse Sass’ melding på den måde, at han rent faktisk forsøgte at berolige Thornings kritikere ud fra devisen: Tag det nu roligt, hun ryger, hvis vi taber valget.

Og Sass selv skylder ikke Helle noget, efter hun via en amatøragtig PET-undersøgelse fik ham pillet af ministerholdet. Så støtten er rent spil for galleriet, men Sass fik vist tilpas partiloyalitet til, at han selv kan blive en del af en ny ledelse efter valget.

nedtællingen for Thorning blev ikke bremset på den iskolde vej i Køge. Den blev sat et gear op.

0 kommentarer
Vis kommentarer