Ingen akut hjælp fra hængekøjen

DER ER PULS i hængekøjen, hvilke mange har været i tvivl om det seneste år. Men det er nu bekræftet, at Lars Løkke lever, efter han i denne uge blev set i Folketinget. Det betyder dog ikke, at Løkke aktivt deltager i dansk politik. Under Folketingets åbningsdebat stod det klart, at det rager Løkke og Venstre mindre end ingenting, at tusindvis af danskere fra nytår ryger ud af dagpengesystemet og mister hele deres eksistensgrundlag.

Løkkes eneste politiske udmelding var, at nu må regeringen holde op med at skælde ud på Venstre og opføre sig, som om valgkampen stadig er i gang. ’Der er trods alt sandsynligvis 2½ år til næste valg’, sagde Løkke utallige gange på tv. Og så tilbage til hængekøjen.

SOCIALDEMOKRATERNE forsøger i det mindste at gøre noget.

Men den såkaldte Akut-pakke er åbenlyst mere indpakning end indhold. Vi har i denne uge dokumenteret, hvor trægt det går derude, hvor dagpengemodtagernes akutte problem skulle løses. Den arbejdsløse skolelærer Emil fik for tre uger siden et brev om, at han var berettiget til akut hjælp.

Siden er der ikke sket noget. Først måtte han rykke sin A-kasse, som henviste til Jobcentret, og her henviste de til Ministeriets hjemmeside.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen kan godt se, det ikke er godt nok. Men kan hun også se, at akutpakken ikke vil hjælpe Emil og alle de andre, der mister deres dagpenge til nytår?

DANSK FOLKEPARTI foreslår, at de nye dagpengeregler udskydes et halvt år. Det fik den radikale håndtaske Marianne Jelved helt op i det røde felt under åbningsdebatten:

'Hvorfor er Dansk Folkeparti nu på vej ind i det kor, der siger, at det er synd for alle sammen? Det går jo, som vi vidste det ville gå'.

Tusindvis af danskere må altså bare leve med, at de mister hus og hjem, og politikerne har vidst det hele tiden – nu er det bare afsløret.

Men kan du leve med det, Mette Frederiksen? Hvis du kan, så forstår jeg godt, at kun 16  pct. af danskerne lige nu vil stemme på Socialdemokraterne!

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen