Kaput-pakken

I GÅR VAR den første tirsdag i oktober. Folketinget åbnede, og kongefamilien var med vanligt engagement vidne til, at Danmarks statsminister holdt åbningstalen.

HELLE THORNING-SCHMIDTS tale var på mange måder af den slags, som man vanskeligt kan have indvendinger imod. Regeringen vil værne om miljøet, sundhedsvæsenet skal forbedres, integrationsindsatsen øges, straffen for tvangsægteskaber sættes op, hjælpen til udsatte børn intensiveres og meget mere.

PÅ ET CENTRALT punkt var statsministeren imidlertid ikke synderligt meddelsom. For de mange tusinde arbejdsløse, der fra årsskiftet risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, og som kan blive tvunget til at gå fra hus og hjem, var der kun luftige løfter og fortryllende fremtidsvisioner.

KUN ÉN GANG i sin tale tog Helle Thorning ordet 'dagpenge' i sin mund:'

DET ER HÅRDE tider for mange familier. Tusindvis af danskere har mistet deres arbejde. Mange er usikre på fremtiden. Vi skal hjælpe dem, der står uden arbejde. Derfor gennemfører vi en akutpakke for de ledige, der har under et halvt år tilbage med ret til dagpenge.'

AKUTPAKKEN skal hjælpe ledige, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet. Men allerede nu er pakken mest kaput. Den tilbyder fugle på taget til mennesker, som snart kan finde sig selv i en meget konkret nødsituation.

HVIS STATSMINISTEREN i ramme alvor tror, at regeringen kan skaffe alle de arbejdspladser, der mangler, så er der slet ingen grund til at forkorte dagpengeperioden. Så vil de ledige jo alligevel være i arbejde, før de to år er gået.

EKSTRA BLADET bragte den 23. august en forside med overskriften 'Jorden kalder Helle'. Statsministeren har åbenbart ikke haft tid til at høre efter.

Læs side 4, 5, 6 og 7

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen