Nødvendig ommøblering

I KØLVANDET på al balladen med Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag præsenterede Thor Möger Pedersen (SF) i går en større ændring af sit skatteministerium.

1. JANUAR vil der formelt blive etableret vandtætte skotter mellem ministeriets politiske del – dvs. minister og departement – og den praktiske del –dvs. skattedirektør med eksperter, der behandler borgernes sager.

FREMOVER skal ministeren kun orienteres om en sag, hvis skattedirektøren finder det absolut påkrævet. Således afskaffes den såkaldte VIP-ordning, hvorefter skatteministeren automatisk har fået besked om højtprofilerede sager – f.eks. statsministerens.

THOR Möger forklarede i går: 'Det er helt afgørende for mig, at skatteyderne har tillid til, at Skats afgørelser er både fagligt korrekte og uden for politisk indblanding'.

MAN SKAL være politisk idiot for ikke at forstå, hvem og hvad ministeren hentyder til. Nemlig til Venstre-toppen, til tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen og hans ministerielle tæskehold, som af Skattekommissionen mistænkes for at have forsøgt at påvirke udfaldet af Thorning-sagen.

MINISTEREN kan godt få et anerkendende nik for ommøbleringen. Omvendt har han været tvunget til at handle. For ingen minister kan leve med en så voldsom mistillid, som har klæbet og stadig klæber til Thor Mögers ministerium.

PÅ PAPIRET synes Skatteministeriets nye struktur fornuftig nok. Men uanset hvor mange organisations-diagrammer og kasser, der tegnes, handler det i sidste ende om den moral og rygrad, som medarbejderne har. Ikke mindst Tamil-sagen har påvist, hvordan en minister kan tryne selv højtplacerede embedsmænd.

SÅ DER bliver brug for en skattedirektør, der klart og tydeligt kan beordre uvedkommende – f.eks. en minister og hans slæng – til at holde snotten væk fra skattesager.

Læs side 15

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen