Hvor er jobbene, Helle?

FOR ET ÅR siden blev Helle Thorning-Schmidt statsminister: 'Vi gjorde det', sagde hun på valgnatten, da det stod klart, at Socialdemokraterne efter ti års ørkenvandring igen skulle lede landet. Siden har alle haft svært ved at se, hvad det egentlig var, hun ville med magten ud over bare at have den.

MEN I DAG får Thorning en ny chance for at give os svaret. Kl. 13.15 bestiger hun talerstolen på Socialdemokraternes kongres i Aalborg. Det er et af hendes livs vigtigste taler. Tilliden, selv blandt hendes egne, er stort set væk, fordi Thorning og hendes regering uafbrudt har talt om at redde Danmark i 2020. Det er vi naturligvis alle glade for, men som mange af hendes egne kernevælgere har spurgt: Hvad hjælper det, hvis vi har mistet både arbejde og hjem inden da?

THORNING MÅ i dag give klare svar på, hvad hun vil gøre ved de problemer, vi alle møder lige nu. Hvordan vil hun f.eks. sikre, at tusindvis af danskere ikke tvinges fra hus og hjem, fordi de efter nytår mister retten til dagpenge. Vi gider ikke høre flere teoretiske lappeløsninger i form af jobplaner og fornyede samtaler med en jobkonsulent. Det er prøvet før. Hvor er jobbene?

VI GIDER heller ikke høre den sædvanlige svada om, at regeringen på papiret har skaffet 10.000 nye job i år, og at regnemodellerne viser, at regerings vækstinitiativer vil skabe 23.000 nye job næste år. Hvor er jobbene? For virkeligheden er, at på trods af alle gode intentioner og regnemodeller stiger arbejdsløsheden. Man kan godt teoretisere sig ud af virkeligheden, men det giver ingen stemmer eller job. Så hvis Helle Thorning-Schmidt vil bevare magten, må hun i dag give et konkret svar: Hvor er jobbene?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen