Kommunalt svigt

null

EN DRENG blev i fire år holdt skjult. Ingen myndighed kendte til hans eksistens, og han kom aldrig uden for det parcelhus, som han var født i. Ikke før politiet 9. august i år i anden anledning ransagede huset og fandt drengen gemt under et tæppe i en garage.

FORÆLDRENE bor i Helsingør, og man kunne tænke, at kommunen er uden skyld i, at drengen har levet i isolation sine første fire år. En opvækst, der måske har skadet ham for livet. Hvordan skulle kommunen kunne gribe ind, når den ikke kendte til drengens eksistens?

SÅ ENKELT er det ikke. Ekstra Bladet skrev i forgårs, at Helsingør Kommune allerede i april 2010 modtog et tip om, at parret havde fået et barn. Kommunen har i forvejen tvangsfjernet seks børn fra forældrene, men i stedet for på den baggrund at handle straks henvendte Helsingør Kommune sig til Den Sociale Ankestyrelse for at få at vide, hvad den måtte gøre.

STYRELSEN svarede, at ’kommunen må gøre, hvad der med rimelighed kan forlanges i den konkrete situation, for at undersøge forholdene’. Man kunne vel med rimelighed forlange i den konkrete situation, at Helsingør Kommune besøgte parret – men kommunen gjorde absolut intet og idømte dermed den lille dreng yderligere to år i isolation.

DETTE SVIGT er så meget mere grotesk, fordi Helsingør Kommune havde alle forudsætninger for at kende forældrenes adfærd. Da kommunen i 2006 skred til tvangsfjernelse, troede den, at det handlede om fire børn. Men forældrene havde yderligere to børn skjult, viste det sig. Det fortalte BT i går.

NÅR KOMMUNEN alligevel var passiv over for et tip om, at parret gemte et barn, er der enten tale om en inkompetence så himmelråbende, at den bør få konsekvenser for de ansvarlige. Eller om en praktisk vurdering af, at det var nemmere og billigere at holde fingrene væk. Denne brutale kynisme bør få konsekvenser for de ansvarlige.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen