Hvor er pengene, Kong Dong?

FRITZ SCHUR er en af Danmarks mest magtfulde erhvervsledere. Han er statens foretrukne bestyrelsesformand og sidder i dag for bordenden i PostNord, SAS og Dong. Han blev oprindelig indsat af den tidligere borgerlige regering, men har på forunderlig vis overlevet regeringsskiftet.

Så sent som i april fik Schur fornyet formandskabet i Dong – i øvrigt efter et dramatisk offentligt forløb, hvor Dongs direktør, Anders Eldrup, og hans håndplukkede, overbetalte medarbejdere røg på røv og albuer ud af elgiganten.

Så der er ingen tvivl om, at Kong Dong, som vi har døbt Schur, er en handlekraftig mand. Men er han også en dygtig erhvervsleder? Det har Ekstra Bladets nyetablerede erhvervsredaktion sat sig for at finde ud af.

ALLE, DER OMTALER Kong Dong, ved, at det sker under skarp overvågning af ’kongens’ højtbetalte advokater. Selv den mindste kommafejl må forventes at blive påpeget og krævet rettet. Kong Dong har det åbenlyst svært med kritik.

Men det stopper naturligvis ikke Ekstra Bladet. Vi har gennemgået samtlige offentlige registre, al den omtale, der har været af ham, og de få (positive) interview, han har givet. Vi ville også gerne have talt med ’kongen’ selv, men det er tilsyneladende under hans værdighed. Utallige henvendelser er ikke blevet besvaret i den seneste uge.

I MERE END 80 artikler i de seneste to år er Kong Dong blevet omtalt som milliardær. Hvis det udsagn var forkert, er jeg sikker på, at den pedantiske Schur og hans advokater nok skulle have krævet rettelser og genmæle. Til Børsen siger han i 2010: ’Alene hele min ejendomsportefølje på et par milliarder kroner ligger hos mig personligt. Jeg er uhyre velhavende’.

Så vi lægger til grund, at Fritz Schur mener, han har en formue på mere end en milliard kr.

VI KAN I DAG fortælle, at vi ’kun’ har kunnet finde værdier for 650 millioner kr. ved en minutiøs gennemgang af de i Danmark registrerede selskaber og ejendomme. Det er naturligvis også mange penge, men et godt stykke fra milliarden.

Så medmindre Schur har privatejede firmaer eller ejendomme i udlandet eller for eksempel opsparet 350 millioner kroner, så er han altså ikke milliardær. Og han har næppe gemt pengene under silkehovedpuden hjemme på slottet!

Schur er bl.a. blevet rig på at sælge toiletpapir og lightere, og det er jo unægtelig noget andet end at lede Nordens største post- og flyselskab og et dansk energiselskab med verdensambitioner. Så hvordan går det egentlig med driften i de selskaber?

Det kan du læse om de kommende dage.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen