Idioternes parade

FORLØBET ligner i fortvivlende grad noget, vi har set før:

NOGLE IDIOTER i USA indspillede en film om profeten Muhammed. Åbenbart med det ene formål at provokere muslimer. Ja, faktisk er der stor tvivl om, hvorvidt filmen overhovedet eksisterer i virkelighedens verden, men de rabiate antimuslimer har i hvert fald lavet en 14 minutter lang trailer, som de tilbage i juni måned lagde på YouTube. Det skete der i første omgang ikke det mindste ved.

NOGLE IDIOTER sørgede imidlertid for, at filmen blev oversat til arabisk, den blev vist på en egyptisk tv-kanal, rygtet bredte sig, og flere og flere gik ind på YouTube for at se den sataniske trailer. Og så brød helvede løs.

NOGLE IDIOTER i en lang række muslimske lande gik på gaderne for at protestere mod den krænkelse, som de følte sig udsat for. De angreb ambassader, brændte ting af og kastede med sten, som den slags nu gør. USA's ambassadør i Libyen samt yderligere tre omkom i det amerikanske konsulat i Benghazi, men de var muligvis ofre for et planlagt terrorangreb.

BALLADEN har langtfra nået et omfang, der ligner det, vi oplevede under den første Muhammedkrise. Endnu da.

MEST DEPRIMERENDE er det måske, at vi med sikkerhed vil opleve noget lignende igen. Så længe de muslimske idioter lader sig provokere, vil de antimuslimske idioter provokere. Logikken kender vi fra børnehaven.I

DANSK PERSPEKTIV er det opmuntrende, at ganske vist er også nogle danske muslimer vrede og irriterede over traileren, men de nøjes med at give udtryk for deres harme i ord. Akkurat sådan som man gør i et civiliseret samfund.

Læs side 14

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen