Dovne Robert

DANMARKS førende modtager af kontanthjælp, Robert Nielsen, fik nærmest stress i går for første gang i sin succesfulde karriere som det, han selv betegner som 'dovent svin'. Tv og aviser belejrede den frejdige nasseprins. I modsætning til kontanthjælpsmodtageren Carina, der startede en tidligere debat, er Robert ikke udpræget genert.

JOBCENTERET i København kom også i omdrejninger – hele det politiske establishment står på nakken af dem for at kræve et job til Robert, som han pinedød må tage, hvis han vil have noget at leve af. Alt andet vil være en falliterklæring for strammerkursen i begge sider af Folketingssalen.

BERØMMELSEN kan dermed ende brat med et lønarbejde. Forhåbentlig ikke et af de mange, der kommer ind under Roberts kategorier som skodjob eller uden 'ordentlig atmosfære'. Måske er der en tjans som model på børnekanalen Ramasjangs pausefilm på DR? De viser i de lange perioder uden udsendelser diverse sovetryner, der koger i dynerne, mens de grynter af velvære. Et job, den ellers ufaglærte kontant-konge er som skabt til. Selv føler han sig bedst egnet til et kommentator-job , og han har i hvert fald en rap kæft.

DEN STORE bekymring hos regeringspartierne har ellers i årevis været, at de arbejdsløse var ofre for en systematisk og nedværdigende mistænkeliggørelse. I virkeligheden tørstede de alle efter arbejde, lød påstanden. Her vader et lyslevende modbevis rundt . Bare man er lidt smart, kan man sagtens flyve 'under radaren', praler Robert. 11 års succes som bevidst arbejdssky samfundselement giver en vis pondus i den sag. Man må forudse et nyt ramaskrig på vegne af alle de mennesker, der desværre ikke klarer en offentlige forsørgelse i samme sorgløse stil som Robert.

KONTANT-KONGENS hvidvask af sin dovenskab holder naturligvis ikke: At det er op til samfundet at skaffe ham et indholdsrigt job. I øvrigt er der en del gadefejere – et job, der for tiden er hot job-eksempel – der er med til at betale for, at Robert kan fede den.

MEN HAN FÅR da lige boret kniven rundt i, at det ER småt med job – ellers ville han vel blive kostet i arbejde. Og at alle på kontanthjælp ikke nødvendigvis er bundulykkelige ofre.

Læs side 4, 5, 6 og 7

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen