Stanken af 600 dage

null

HVIS rederiet Shipcrafts stenrige ejer, John Arne Larsson, skulle svare ærligt på Ekstra Bladets gentagne spørgsmål 'skal Søren og Eddie rådne op i Somalia', ville svaret formentlig være et hvæsende: Ja, for helvede! Jo før, jo bedre.

MEN så ærlig er Larsson ikke – han lader det bare ske. Og lukrerer på den lukkethed, der skal være omkring enhver gidselaffære. I teorien for at forhandlerne skal finde en ordning uden indblanding. I Shipcrafts tilfælde et bekvemt dække. Som da han i en periode droppede de professionelle forhandlere uden at meddele det til nogen.

DE ARME søfolk har nu sammen med deres fire kolleger fra MV Leopard været gidsler i 600 dage. Et glemt helvede – hvis det ikke var for Ekstra Bladets indædte jagt på en løsladelse. Rederiet holder en fornem facade fra sit hovedkvarter i Hørsholm – reelt har vi ikke set dem løfte en finger. Shipcraft reddede sit skib, og det var det eneste, der betød noget. Billige søfolk kan man altid finde igen et andet sted.

DEN MORALSKE fordømmelse af Shipcrafts skamløse passivitet vokser.

Og det er tilsyneladende det eneste middel, man har over for Larssons type. Storaktionæren er god for ejendomme over hele jorden til en værdi af en halv milliard. Men pengetanken er kun til eget forbrug – som da Ekstra Bladet f.eks. fandt Larsson i Reykjavik, hvor rigmanden tidligere på året soldede penge op på luksus-shopping og nød livet sammen med sin hustru, en smykkedesigner, der samtidig var på kursus hos en amerikansk stjernefotograf.' Gå med jer!', var det eneste, Larsson havde at bidrage med. Tydeligt utilpas. Så et eller andet sted er han måske alligevel lidt sårbar, når hans fine facade langsomt, men sikkert krakelerer i hans eget miljø.

REDERIET har hidtil fedtet og forhalet helt ud over det normale med betaling af en løsesum. Masser af andre gidsler i lignende situationer er for længst hjemme hos deres kære takket være store pengebeløb til de somaliske gidseltagere. Også i tilfælde, hvor pengene var langt sværere at skaffe. Men Larsson shopper bare videre – nye skjorter, nye luksusejendomme. Med Ekstra Bladet lige i hælene, indtil Søren og Eddy er ude af deres nu 600 dage lange helvede.

Læs side 6, 7 og 8

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen