Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Den usunde kultur

SKATTESAGSKOMMISSIONEN er nu i gang, selv om denne uge kun har været en prolog. Den egentlige sag starter først midt i oktober, hvor kommissionen skal prøve at finde ud af, om den borgerlige regering forsøgte at udøve magtmisbrug i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts skatteafgørelse, og hvordan den dybt fortrolige afgørelsen kunne ende i BT.

Jeg har fuld tillid til, at kommissionen kommer til bunds i sagen. Alt bliver ganske enkelt gennemgået – blandt andet 8000 skattemedarbejderes mail. En af disse mail viste et samarbejde mellem Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard og spindoktor Peter Arnfeldt, der havde til hensigt at udstille Thornings dobbeltmoral omkring skattebetaling.

DET VAR IKKE et kønt samarbejde, der hermed kom frem i lyset og vi skulle allerede dengang for to år siden have fortalt, at der var tale om et setup fra regeringens spindoktor. Det gjorde vi ikke, hvilket er en klar fejl. Men denne hændelse ligger trods alt forud for, at vi tog opgøret med en kultur som jeg mener er løbet af sporet. Det gjorde vi i december sidste år, da vi fortalte, hvordan spindoktor Arnfeldt forsøgte at give os udvalgte passager af Thornings skattesag.

VI ER IKKE SAT i verden for at dække over magtmisbrug, vi er her for at afsløre magtmisbrug. Når tingene kunne løbe af sporet, var det, fordi vi accepterede spindoktorernes uskrevne regler om, at de altid taler uden for referat. Det er en uskik. Spindoktorerne er embedsmænd og bør derfor kunne stilles til ansvar for det, de siger, ligesom alle andre. Det betyder naturligvis ikke, at man ikke mere kan tale uden for referat med Ekstra Bladet, men blot, at det altid skal aftales.

MINE KOLLEGER i pressen er meget forargede. De siger, det kun er Ekstra Bladet, der har et problem.

Men hvorfor lægger I så ikke jeres arbejdsmetoder åbent frem?

Hvad har I at skjule?

Jeg ved med sikkerhed, at befolkningen er dødtræt af det skjulte magtspil og al den tid, der bruges på at sværte politiske modstandere i stedet for at løse landets problemer. Og jeg kan ikke se noget fornuftigt svar på, hvorfor vi pr. definition skal give spindoktorerne adgang til frit at lække giftighederne anonymt? Kald os bare hyklere her på Ekstra Bladet; men vi tør da i det mindste stå åbent frem og vaske vores beskidte vasketøj offentligt og vigtigst af alt, forsøger vi at ændre tingene.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen