Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Et opgør med spin-kulturen

JOURNALIST Jan Kjærgaard og jeg var i går de første af mindst 43 vidner, som nu og i de kommende måneder afhøres af Skattekommissionen. Det tog næsten fem timer.

POLITIET har ønsket, at Ekstra Bladets medarbejdere blev afhørt først for at sikre, at såfremt der skulle være grundlag for straffesager, så kan de ikke forhindres af en forældelsesfrist. Og det har vi selvfølgelig ikke noget imod.

JEG KAN godt forstå, hvis den del af befolkningen, som fulgte afhøringerne på nettet, indimellem tog sig til hovedet. For det var bestemt ikke et skønmaleri, der blev udstillet. Afhøringerne af Kjærgaard og mig giver offentligheden et indblik i, hvordan kulturen mellem journalister og spindoktorer var kørt helt af sporet, men det er vigtigt at fremhæve ordet var. Det, vi i går fortalte Skattekommissionen, er ting, der foregik for to år siden. Vi er heldigvis blevet klogere, og som synder er det dog bedre at indrømme sine synder end fortsat at dække over dem.

MIN tilgang til den konkrete sag er alene et ønske om at afsløre og udstille magtmisbrug – og bestemt ikke at afskaffe kildebeskyttelsen.

FOR MIG er der ingen tvivl om, at Peter Arnfeldt – daværende skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor – i efteråret 2010 ville lække Helle Thornings private skatteoplysninger til Kjærgaard for at bringe Socialdemokraternes statsministerkandidat i miskredit. Efter nøje overvejelse fortalte vi historien i Ekstra Bladet 4. december sidste år.

DER ER ingen tvivl om, at den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt i dag, hvor han afhøres, vil give en anden version af de timelange samtaler med Jan Kjærgaard. Det gode spørgsmål er, hvordan en travl spindoktor kunne få tid til det, hvis det kun var ligegyldigheder, de diskuterede? Faktum er, at de talte sammen i timer – det viser telefonudskrifter.

I SIDSTE ENDE handler det om, hvem Skattekommissionen tror mest på: Ekstra Bladet eller en spindoktor ansat af den borgerlige regering? Vi har fremlagt den dokumentation, vi har – og beredvilligt svaret på alle spørgsmål. Vi kan ikke gøre mere. Nu er resten op til Skattekommissionen, og jeg er helt tryg ved, at de nok skal få vendt hver en sten.

Læs reportagen på side 6, 7, 8 og 9

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen