Swingtime i Liste Ø

ENHEDSLISTEN er inde i en vanskelig periode, der ofte for udenforstående minder om teenageres pubertet. Det ene øjeblik helt fornuftige – det næste råbende og hinsides rækkevidde på børneværelset. Det tredje i surmulende trodsalder.

MAN KAN godt blive lidt forpustet, og finansministerens fjæs veksler da også ofte i denne finanslov-tid fra alvorsfuld blodhund, til udtrykket hos en mand på en isflage i fuld fart mod vandfaldet. F.eks. når Enhedslisten kræver 8000 flere offentligt ansatte.

DET VILLE være rigtig rart for regeringen med en ’rød’ finanslov. Men Enhedslisten har som bekendt mange helt andre bolde i luften end statens budget.

I GÅR MORGES truede partiets udenrigsordfører, Christian Juhl, med at vælte Helle Thorning, hvis hun ikke opper sig og kommer til bunds i, hvor meget USA har gang i af spionage mod danske statsborgere.

PERSONLIGT mener jeg, det er vigtigere end finansloven, udtalte Christian Juhl selvsikkert til TV2.

MEN DET var så alligevel ikke partiets holdning. Korrektionen kom lynhurtigt som en lussing fra katederet kort efter: Juhl var nok kommet for ’tidligt ud af sengen’, forlød det hastigt fra partitoppen.

JUHLS bombastiske trussel udstiller meget godt det daglige dilemma i partiet, der ventes at buldre frem ved kommunalvalget om få uger:

MAN VIL gerne demonstrere pragmatisk power i regeringens maskinrum. Men hele tiden afvejet på en elektronvægt i forhold til idealerne.

MIDT I DET hele giver revolutionen igen kvaler. Et nyt partiprogram skal måske nedtone revolutionen. Diskussionerne er naturligvis rød(!)-glødende

SKAL DE ansatte overtage kontrollen med virksomhederne fra de nuværende ejere eller ej, når revolutionen kommer? Uh, den er svær! Vi venter spændt! Og det gør Corydon sådan set også, når han i dag fortsætter finanslovs-forhandlingerne med Enhedslisten. Hvad står barometeret på i dag mon...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere