Skruppelløst

UTROLIGT kritisabel og skruppelløs. Sådan betegner Bagmandspolitiets chef, statsadvokat Jens Madsen, den rådgivning, som Jyske Banks afdeling i Schweiz giver velhavende, skatteplagede danskere.

EN RÅDGIVNING, som skatteeksperter sår tvivl om lovligheden af efter afsløringen i DR Dokumentar mandag aften.HER FÅR en journalist, der er forklædt som forretningsmand og udstyret med skjult kamera, gode råd til, hvordan han snor sig uden om de danske skattemyndigheder.

NORMALT ville Jyske Banks adm. direktør, Anders Dam, fare op som en trold af en æske over den slags beskyldninger, men i netop denne sag har han valgt at gå i flyverskjul og sende sine løjtnanter i byen.

DE HAR svaret ved at politianmelde DR for optagelser med skjult kamera, der er en kriminel handling i Schweiz. Og truet de tre skatte-eksperter, som deltager i dokumentarudsendelsen, med bål og brand.

DET ER endnu uklart, om Jyske Banks rådgivning er i strid eller på kant med skattelovene. Det må i sidste ende afgøres ved domstolene. Men det er hævet over enhver tvivl, at banken handler tordnende umoralsk.

SOM MANGE andre pengeinstitutter har Jyske Bank nydt godt af de håndsrækninger fra statens side, som udmøntede sig i adskillige bankpakker under finanskrisen.

DERFOR kunne man forvente, at de kvitterede med en vis form for ansvarligt samfunds-sind i deres rådgivning af kunderne. Men det kan anvisninger på, hvordan formuer gemmes væk i udlandet for at undgå dansk beskatning, næppe kaldes.

SKATTEMINISTER Holger K. Nielsen skælder selvfølgelig ud. Men før han kommer for godt i gang, bør han og mange andre politikere tænke på, at det er deres love, som giver spekulanter og deres rådgivere mulighed for at operere i utallige usmagelige gråzoner.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere