PET-chefen dumpet

PET-CHEF JAKOB SCHARF lever til fulde op til ordsproget tavshed er guld. Manden vil konsekvent ikke udtale sig om interne forhold i PET, og samtidig har han oven i sin million-hyre formået at score 170.000 i bonus de seneste år.

HVAD BONUSSEN dækker over er umuligt at få svar på. Men ét er dog sikkert. Han har ikke fået bonussen for at skabe gode arbejdsvilkår for sine ca. 600 ansatte.

I DAG KAN Ekstra Bladet gengive to såkaldte arbejdsplads-vurderinger fra PET, og de er dæleme hårrejsende læsning.

EKSEMPELVIS ER DET psykiske arbejdsmiljø ganske forfærdeligt. Mobning og frygt hører til dagens orden. Og ledelsen får over en bred kam dumpekarakter af de ansatte. Med pil nedad. Det kan dårligt blive værre.

MAN FORSTÅR, hvorfor medarbejderne for snart to måneder siden trak sig fra samarbejdsudvalget og nu har afleveret en klageliste til Jakob Scharfs overordnede, rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

DEN SENESTE AFSLØRING kommer i kølvandet på en stribe skandaler, som Ekstra Bladet de senere måneder har afdækket.

NÆVNT I FLÆNG: PET har rod i regnskaberne. PET har brugt penge øremærket til terror-bekæmpelse på middage. PET-bossen Jakob Scharf har brudt statens regler for tjenesterejser. Samme PET-boss har optrådt ’upassende’ over for kvindelige ansatte ved bl.a. en julefrokost sidste år. Og, og, og.

SAMLET TEGNER SIG billedet af et agent-hovedkvarter i indre opløsning og med en frontfigur, der enten ikke aner, hvad der foregår, eller er bedøvende ligeglad. Begge dele er lige diskvalificerende og bør resultere i en fyreseddel til Jakob Scharf.

HELDIGVIS SIGNALERER rigspolitichefen, at han vil gribe ind over for PET’s ledelse. Men den hovedrengøring, der er påkrævet, kan kun gennemføres med støtte fra justitsminister Morten Bødskov (S).

MEN HVAD MINISTEREN VIL svæver som sædvanlig i det uvisse. Indtil videre er Bødskov gået i flyverskjul. Ligesom hans PET-chef.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere